Actueel

In samenwerking met:
Onderdeel 'NewsDetail' niet geladen.
System.ArgumentNullException: Value cannot be null. (Parameter 'source') at System.Linq.ThrowHelper.ThrowArgumentNullException(ExceptionArgument argument) at System.Linq.Enumerable.Where[TSource](IEnumerable`1 source, Func`2 predicate) at AspNetCore.Views_Shared_Components_NewsDetail_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsDetail\Default.cshtml:line 23 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCore.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 21

Nog even de buien uitzitten, volgende week wordt het weer droger en zonniger

05-08-2021 om 12:45
Het weer is niet heel denderend als je vakantie in eigen land viert. Rond de 20 graden en de zon laat zich af en toe zien, maar er vallen ook stevige buien. "Het valt echt een beetje tegen."
Lees het artikel

Watersnood in Zuid-Limburg: al bijna 13.000 schadeclaims ingediend

05-08-2021 om 08:16
Nederlandse verzekeraars hebben in totaal 12.658 claims binnengekregen wegens schade door de hevige regenval en het hoogwater in Limburg. Het gaat vooral om schade aan huizen en voertuigen, meldt het Verbond van Verzekeraars.
Lees het artikel

Zij pakken hun koffer weer uit: Vacansoleil annuleert ruim 150 vakanties

02-08-2021 om 15:49
Ze hadden er zo naar uitgekeken. Een vakantie op een camping met zwembad en animatieteams. Totdat een mailtje van Vacansoleil alle voorpret in een klap wegvaagt: vakantie geannuleerd. Vanwege een overname bleken campings opeens niet meer beschikbaar. "Ik kreeg die mail drie dagen voor vertrek. Ik heb vijftig keer gebeld, maar er was niemand bereikbaar."
Lees het artikel

Van bui naar bui: sinds jaren weer een normale zomer

02-08-2021 om 09:11
We lijken deze zomer wel van bui naar bui te leven. Waar we vorig jaar augustus nog met een hittegolf te maken hadden, blijft de hitte tot nu toe uit. Het aantal zomerse dagen is in juli zelfs gehalveerd. "We hebben na jaren weer een normale Nederlandse zomer."
Lees het artikel

Onweer, hagel en lokaal wateroverlast: zomerweer nog ver weg

01-08-2021 om 10:22
Een strook met buien trekt op dit moment over het land. Daaruit valt onweer, hagel en in het midden en oosten lokaal zo veel water dat het tot wateroverlast kan leiden. Ook de komende dagen blijft het fris en bij vlagen nat.
Lees het artikel

Dorpen Griekenland ontruimd wegens bosbrand

31-07-2021 om 20:00
Italië, Griekenland en Turkije worden nog altijd geteisterd door hevige bosbranden en tropische hitte. In het noorden van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn inmiddels vijf dorpen ontruimd.
Lees het artikel

Giel Beelen leest boekje op vakantie: hele buik flink verbrand

30-07-2021 om 13:54
Radio-dj Giel Beelen (44) dacht op zijn vakantie even fijn een boekje te kunnen lezen, maar was even vergeten dat de zon daar iets feller schijnt dan momenteel in Nederland. Op social media deelt hij namelijk een foto van zijn flink verbrande buik.
Lees het artikel

Sofie verloor twee grote liefdes in juni: 'In Spanje viel hij voor m'n ogen dood neer'

30-07-2021 om 05:01
In deze zomerrubriek vertellen zes mensen welke zomer voor altijd in hun geheugen gegrift staat. Deze week: voor Sofie (58) is de maand juni een maand vol hartverscheurende herinneringen. Na een ziekbed van een jaar overlijdt haar grote liefde Laurens. Zes jaar later is ze met haar nieuwe liefde Mick op vakantie in Spanje, waar het noodlot opnieuw toeslaat. Hij overlijdt plotseling en recht voor haar ogen. ''Ook mijn leven stopte weer. Voor de tweede keer."
Lees het artikel

Waarom regent het steeds zo hard? 'Ideale omstandigheden voor flinke stortbuien'

29-07-2021 om 09:33
Het ene moment kun je in je T-shirt over straat, tien minuten later komt het met bakken naar beneden: de afgelopen dagen vielen er behoorlijk felle buien. Ook komend weekend kan het flink gieten. Waar komt al die regen vandaan?
Lees het artikel