Actueel

In samenwerking met:

Automobilisten gewaarschuwd: slecht zicht door mistbanken

Het KNMI heeft voor alle provincies behalve Gelderland, Limburg en Noord-Brabant code geel afgekondigd voor de mist. 

Vanmiddag om half 4 begint de astronomische herfst, maar vandaag wordt het vooral nog een zomerse dag. In het zuidoosten kan de temperatuur lokaal oplopen tot 26 graden en aan de kust in het noorden zal het ongeveer 20 graden worden.

Na vandaag slaat het weer om en begint de herfst. Vanaf morgen zal het wisselvalliger worden met minimumtemperaturen tussen de 9 en 15 graden en maximumtemperaturen tussen de 20 en 24 graden.


22 september 2020 07:03


Storm op komst: het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij

20-10-2020 om 12:46
Het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij. Het gaat regenen en flink waaien. Er is zelfs kans op storm. En die winterjas? Hang die nog maar weer even in de kast: het wordt 20 graden.
Lees het artikel

De winterjas mag even terug in de kast: woensdag 20 graden

19-10-2020 om 18:54
Wie zijn winterjas al uit de kast had gepakt kan hem weer even terugleggen. Voor woensdag worden namelijk temperaturen van rond de twintig graden verwacht. In Zeeland, Brabant en Limburg kan het lokaal zelfs 23 graden worden. En dat terwijl het gisteren op sommige plekken nog vroor.
Lees het artikel

Kkkkoud hè? In Twente vroor het zelfs (een beetje)

18-10-2020 om 06:01
Het is tijd voor je winterdekbed, als je dat nog niet uit de kast had gehaald. De temperatuur daalde afgelopen nacht in het oosten van het land zelfs tot onder het vriespunt. En dat was voor het eerst dit najaar.
Lees het artikel

Het wordt deze week een stuk warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn

17-10-2020 om 09:45
In de regio's Midden en Zuid is gisteren de herfstvakantie begonnen, maar echt getroffen met het weer hebben vakantiegangers het niet. Dit weekeinde is het ronduit druilerig, en het wordt komende week weliswaar warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn.
Lees het artikel

VN-rapport: aarde wordt 'onbewoonbare hel' door overstromingen en droogte

16-10-2020 om 08:05
De 21ste eeuw is twintig jaar bezig en in die jaren zijn er 7348 rampen wereldwijd geteld. Dat is bijna twee keer zoveel dan in de twintig jaar daarvoor (1980-1999). Een nieuw VN-rapport schetst een somber beeld voor de toekomst: "We zijn opzettelijk destructief."
Lees het artikel

Herfstvakantie doet naam eer aan: 'Maar weekend is absoluut goed'

15-10-2020 om 14:11
Vanwege de corona-uitbraak vieren mensen de herfstvakantie (noodgedwongen) in eigen land. Zit het weer een beetje mee? "De herfstvakantie doet haar naam eer aan", zegt meteoroloog Nicolien Kroon van Buienradar. "Het wordt vooral herfstachtig, maar het weekend is goed."
Lees het artikel

Zendmasten kunnen straks regenbuien nauwkeuriger voorspellen

15-10-2020 om 12:35
Zeiknat worden terwijl de weerapps aangaven dat het droog zou blijven: veel Nederlanders kunnen erover meepraten hoe vervelend dat is. Onderzoekers van de Wageningen University & Research (WUR) komen met een manier om plotselinge regenbuien beter te voorspellen. Namelijk door gebruik te maken van zendmasten.
Lees het artikel

'Mijn herfstdip zou dit jaar nog eens bijzonder gezellig kunnen worden'

14-10-2020 om 09:01
Freelance journaliste Franke (42) blogt over de avonturen - en uitdagingen - van haar moderne gezin. Deze week: Franke maakt zich op voor haar herfstdip, die ze dit jaar in een gedeeltelijke lockdown moet doorbrengen. De heerlijkheid!
Lees het artikel