Actueel

In samenwerking met:

Pak je regenjas maar uit de kast: de herfst komt eraan

"Vandaag wordt nog een zonovergoten dag", zegt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. "In het zuidoosten is het zomers warm met temperaturen boven de 25 graden en in de rest van het land zullen de temperaturen boven de 20 graden komen met veel zon en weinig wind."

Zonovergoten

Morgen wordt het ongeveer hetzelfde weer als vandaag: 's ochtends wat mist en daarna veel zon en temperaturen rond de 19 graden op de Wadden, 23 graden in het midden van het land en zelfs 26 graden in het zuidoosten.

Na dinsdag slaat het om. "Precies op de dag dat de astronomische herfst begint, slaat ook het weer om", zegt Erasmus. "De herfst begint dinsdagmiddag om half 4 en vanaf woensdag is het ook qua weer echt herfst."

Het wordt dan wisselvalliger, met lagere temperaturen, veel buien en veel wind. "De temperaturen gaan echt kelderen", zegt Erasmus. Vrijdag wordt het een graad of 14 en de verwachting is dat het de dagen erna niet veel anders zal worden. 


21 september 2020 09:30


Boom 'ontploft' door bliksem en richt enorme ravage aan: hoe kan dat?

27-10-2020 om 15:02
In Rijswijk is afgelopen nacht een boom geëxplodeerd door de bliksem. Stukken hout vlogen met grote kracht rond en waren tot honderd meter verderop terug te vinden. Diverse ruiten van woningen raakten beschadigd en ook een autoruit sneuvelde. Hoe is dit mogelijk?
Lees het artikel

Na regen komt (komend weekend) zonneschijn

26-10-2020 om 09:16
De komende dagen krijgen we nog te maken met typisch herfstweer, daarna staat er mogelijk een zonnig weekend voor de deur. Aanstaande zaterdag kan het zelfs 18 graden worden. "Dit is voor het gevoel wel lekker."
Lees het artikel

Storm op komst: het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij

20-10-2020 om 12:46
Het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij. Het gaat regenen en flink waaien. Er is zelfs kans op storm. En die winterjas? Hang die nog maar weer even in de kast: het wordt 20 graden.
Lees het artikel

De winterjas mag even terug in de kast: woensdag 20 graden

19-10-2020 om 18:54
Wie zijn winterjas al uit de kast had gepakt kan hem weer even terugleggen. Voor woensdag worden namelijk temperaturen van rond de twintig graden verwacht. In Zeeland, Brabant en Limburg kan het lokaal zelfs 23 graden worden. En dat terwijl het gisteren op sommige plekken nog vroor.
Lees het artikel

Kkkkoud hè? In Twente vroor het zelfs (een beetje)

18-10-2020 om 06:01
Het is tijd voor je winterdekbed, als je dat nog niet uit de kast had gehaald. De temperatuur daalde afgelopen nacht in het oosten van het land zelfs tot onder het vriespunt. En dat was voor het eerst dit najaar.
Lees het artikel

Het wordt deze week een stuk warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn

17-10-2020 om 09:45
In de regio's Midden en Zuid is gisteren de herfstvakantie begonnen, maar echt getroffen met het weer hebben vakantiegangers het niet. Dit weekeinde is het ronduit druilerig, en het wordt komende week weliswaar warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn.
Lees het artikel

VN-rapport: aarde wordt 'onbewoonbare hel' door overstromingen en droogte

16-10-2020 om 08:05
De 21ste eeuw is twintig jaar bezig en in die jaren zijn er 7348 rampen wereldwijd geteld. Dat is bijna twee keer zoveel dan in de twintig jaar daarvoor (1980-1999). Een nieuw VN-rapport schetst een somber beeld voor de toekomst: "We zijn opzettelijk destructief."
Lees het artikel