Actueel

In samenwerking met:

Eerste grondvorst gemeten na zomer, bijna over met zomerse temperaturen

In Twente is afgelopen nacht de eerste grondvorst van dit jaar na de zomer gemeten. Op het weerstation werd het -1,3 graden. Maar niet getreurd: tot en met woensdag blijft het overdag nog even heerlijk warm.

Op neushoogte - op anderhalve meter hoogte - heeft het overigens niet gevroren in Twente. Daar was het minimaal 3,7 graden. 

Grondvorst in september is normaal, vertelt Brian Verhoeven van Buienradar. “Zo vroor het in 2012 op 23 september 4,7 graden aan de grond in Twente.”

Korte broek

Ondanks de nachtvorst wordt het vandaag een heel prima dag, zegt hij. “Ik ben dan ook naar kantoor gekomen in korte broek”, zegt Verhoeven. “Het kwik stijgt vandaag vrij vlot naar 19 graden op de Wadden en 22 graden in het midden van het land. In het zuidoosten kan het zelfs officieel zomers warm worden met 25 graden.”

“De hogere temperaturen raken we nog niet kwijt. Morgen wordt een herhaling van vandaag qua temperaturen.”

En daar moeten we nog even goed van genieten, want op woensdag slaat het weerbeeld om. “Dan trekt er in de middag of avond een koufront over. Er komt bewolking, regen en donderdag wordt het niet warmer meer dan 16 of 17 graden. Woensdag is er vooral in de kustgebieden ook kans op een klap onweer.”

Op de langere termijn blijft het aan de wisselvallige kant met regen en een gemiddelde temperatuur rond de 15 graden. “Echt zonnige, droge periodes komen er voorlopig niet. Nog even goed genieten nu dus, voordat de lange broek weer aan moet.”


20 september 2020 10:28


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25