Actueel

In samenwerking met:

Flink veel zon de komende dagen, volgende week kouder

Het is prima weer vandaag en dat blijft zo de komende dagen. "Tot en met maandag geen wolkje aan de lucht", zegt Leander de Wit van Buienradar. "Het lijkt superzonnig te worden."

Het heeft allemaal te maken met een hogedrukgebied waar we in zitten. Tot woensdag blijft het droog. Ook staat er weinig wind, met kracht 2 tot 3. De nachten zijn koud – in het Overijsselse dorp Heino werd het vannacht zelfs 1,9 graden aan de grond. Overdag is het warm: rond de 24 graden.

"De astronomische zomer sluit in stijl af", zegt Leander de Wit. De verwachting is dat het tot en met woensdag boven de 20 graden blijft. 

'Het wordt flink wisselvalliger'

Na woensdag is het allemaal nog erg onzeker. De weermodellen laten vanaf de tweede helft van de week zowel warme als koudere dagen zien. "Het lijkt richting het volgende weekend wel goed kouder te worden, toch 16 graden. Ook wordt het flink wisselvalliger."

De herfst staat voor de deur, letterlijk en figuurlijk. Maandag is de laatste dag van de zomer.

Bekijk de actuele temperaturenkaart:


19 september 2020 11:27


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25