Actueel

In samenwerking met:

Behoefte aan uitjes in herfstvakantie groot: 'Veel meer boekingen dan anders'

De oranje kleurcodes zorgen ervoor dat veel Nederlanders hun geplande herfstvakantie in rook zien opgaan. Afgelopen zomer bleven we vooral in eigen land, nu ook in de herfst. En die tripjes boeken veel Nederlanders nu al.

"Traditiegetrouw willen we naar de zon, maar door corona is dat nu lastiger. Om toch ergens naar uit te kijken, bereiden veel mensen de invulling van hun herfstvakantie nu al voor", zegt woordvoerder Markus van Tol van de ANWB.

"Veel mensen kiezen voor een bestemming in de natuur, gaan naar vakantieparken, zoeken een leuke plek aan de kust of gaan naar de Waddeneilanden. Wat betreft dagjes weg zijn dierentuinen en attractieparken zeer populair. Ook kun je zeggen dat Nederlanders het wandelen en fietsen hebben herontdekt", zegt Van Tol.

Woordvoerders van het Nederlands Openluchtmuseum, VVV Texel en attractiepark Toverland zien ook dat veel Nederlanders de herfstvakantie al plannen.

'Ze kiezen binnenlandse bestemmingen'

  • Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem: "We hebben al een paar duizend kaarten verkocht voor de herfstvakantie. En een maand van tevoren kaarten bestellen is best wel vroeg. Normaal gesproken vliegen de kaarten pas veel later de winkel uit."
  • VVV Texel: "Er is veel vraag naar vakantiewoningen, bungalows, hotels en B&B's deze herfstvakantie. De onzekerheid van de rode en oranje kleurcodes zorgt ervoor dat mensen deze herfst geen vakantie boeken naar populaire bestemmingen als Spanje, Frankrijk en Griekenland. Toch willen ze wel op vakantie en er even tussenuit. Ze verkiezen dan binnenlandse bestemmingen boven buitenlandse en Texel is daar één van." 
  • Attractiepark Toverland in Kronenburg: "Herfst is bij ons áltijd een populair moment door Halloween, maar vooral nu willen veel mensen een kaartje kopen. Al met al zien we dat veel meer mensen zich eerder willen vastleggen aan een dagje Toverland dan voorheen."

Reisorganisatie TUI ziet dat mensen een grote behoefte hebben aan vakantie, zeker na zo'n stressvolle zomer. "Velen hebben de zomervakantie overgeslagen en willen wat doen. Normaal gesproken boeken wij nauwelijks reizen binnen Nederland, maar nu is dat veel vaker. Vooral de vakantieparken zijn erg populair", zegt een woordvoerder.


18 september 2020 17:15


Boom 'ontploft' door bliksem en richt enorme ravage aan: hoe kan dat?

27-10-2020 om 15:02
In Rijswijk is afgelopen nacht een boom geëxplodeerd door de bliksem. Stukken hout vlogen met grote kracht rond en waren tot honderd meter verderop terug te vinden. Diverse ruiten van woningen raakten beschadigd en ook een autoruit sneuvelde. Hoe is dit mogelijk?
Lees het artikel

Na regen komt (komend weekend) zonneschijn

26-10-2020 om 09:16
De komende dagen krijgen we nog te maken met typisch herfstweer, daarna staat er mogelijk een zonnig weekend voor de deur. Aanstaande zaterdag kan het zelfs 18 graden worden. "Dit is voor het gevoel wel lekker."
Lees het artikel

Storm op komst: het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij

20-10-2020 om 12:46
Het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij. Het gaat regenen en flink waaien. Er is zelfs kans op storm. En die winterjas? Hang die nog maar weer even in de kast: het wordt 20 graden.
Lees het artikel

De winterjas mag even terug in de kast: woensdag 20 graden

19-10-2020 om 18:54
Wie zijn winterjas al uit de kast had gepakt kan hem weer even terugleggen. Voor woensdag worden namelijk temperaturen van rond de twintig graden verwacht. In Zeeland, Brabant en Limburg kan het lokaal zelfs 23 graden worden. En dat terwijl het gisteren op sommige plekken nog vroor.
Lees het artikel

Kkkkoud hè? In Twente vroor het zelfs (een beetje)

18-10-2020 om 06:01
Het is tijd voor je winterdekbed, als je dat nog niet uit de kast had gehaald. De temperatuur daalde afgelopen nacht in het oosten van het land zelfs tot onder het vriespunt. En dat was voor het eerst dit najaar.
Lees het artikel

Het wordt deze week een stuk warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn

17-10-2020 om 09:45
In de regio's Midden en Zuid is gisteren de herfstvakantie begonnen, maar echt getroffen met het weer hebben vakantiegangers het niet. Dit weekeinde is het ronduit druilerig, en het wordt komende week weliswaar warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn.
Lees het artikel

VN-rapport: aarde wordt 'onbewoonbare hel' door overstromingen en droogte

16-10-2020 om 08:05
De 21ste eeuw is twintig jaar bezig en in die jaren zijn er 7348 rampen wereldwijd geteld. Dat is bijna twee keer zoveel dan in de twintig jaar daarvoor (1980-1999). Een nieuw VN-rapport schetst een somber beeld voor de toekomst: "We zijn opzettelijk destructief."
Lees het artikel