Actueel

In samenwerking met:

Het kwartje valt de goede kant op: het blijft nog even warm en zonnig

Wat dat betreft is het kwartje naar de goede kant gevallen, zegt meteoroloog  Maurice Middendorp van Buienradar. Want de vijf orkanen en stormen die nu voortrazen op de Atlantische Oceaan maken ook in Nederland de weersverwachting onzeker.

Rustig weer

"Voor nu lijkt het dat de orkanen boven de oceaan blijven. En mede daardoor hebben wij nu rustig weer", legt Middendorp uit. "Want ook na de historisch warme dag van gisteren, ziet het er niet slecht uit de komende dagen."

Het blijft warm, de zon schijnt uitbundig en pas zondag kunnen we een beetje bewolking verwachten. "Vandaag schuiven ook in het noorden wat wolkenflarden over, maar de temperatuur is niet mis." Het wordt 20 graden in het noorden van ons land, tot 29 graden in Limburg. 

Zwoele nazomeravond

We kunnen ook een zwoelere nazomeravond verwachten. "Het blijft namelijk vandaag nog lang warm. Rond een uur of negen is het nog 17 graden, en in het zuiden zelfs 23 graden. Ideaal weer om nog een terrasje mee te pakken."

Morgen komt de wind uit het noordoosten en die brengt dan een koelere lucht mee. "Het wordt wat minder warm, met 18 graden in Groningen en Friesland en 27 graden in Limburg, maar we verwachten heel veel zon. Dus het zal prima aanvoelen."

Dit schetst ook het beeld voor het eind van de week. Vrijdag en zaterdag wordt het gemiddeld 21 à 22 graden en zonnig. Pas zondag moeten we rekening houden met wat meer bewolking. "Maar het blijft grotendeels droog en na het weekend laat de zon zich weer wat vaker zien."

Ook volgende week warm

Maandag kan de temperatuur weer stijgen naar 23 graden en er is volgende week zelfs weer kans op zomerse temperaturen van 25 graden of warmer in het zuiden en oosten van ons land.


16 september 2020 11:11


Boom 'ontploft' door bliksem en richt enorme ravage aan: hoe kan dat?

27-10-2020 om 15:02
In Rijswijk is afgelopen nacht een boom geëxplodeerd door de bliksem. Stukken hout vlogen met grote kracht rond en waren tot honderd meter verderop terug te vinden. Diverse ruiten van woningen raakten beschadigd en ook een autoruit sneuvelde. Hoe is dit mogelijk?
Lees het artikel

Na regen komt (komend weekend) zonneschijn

26-10-2020 om 09:16
De komende dagen krijgen we nog te maken met typisch herfstweer, daarna staat er mogelijk een zonnig weekend voor de deur. Aanstaande zaterdag kan het zelfs 18 graden worden. "Dit is voor het gevoel wel lekker."
Lees het artikel

Storm op komst: het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij

20-10-2020 om 12:46
Het stille oktoberweer is na vandaag even voorbij. Het gaat regenen en flink waaien. Er is zelfs kans op storm. En die winterjas? Hang die nog maar weer even in de kast: het wordt 20 graden.
Lees het artikel

De winterjas mag even terug in de kast: woensdag 20 graden

19-10-2020 om 18:54
Wie zijn winterjas al uit de kast had gepakt kan hem weer even terugleggen. Voor woensdag worden namelijk temperaturen van rond de twintig graden verwacht. In Zeeland, Brabant en Limburg kan het lokaal zelfs 23 graden worden. En dat terwijl het gisteren op sommige plekken nog vroor.
Lees het artikel

Kkkkoud hè? In Twente vroor het zelfs (een beetje)

18-10-2020 om 06:01
Het is tijd voor je winterdekbed, als je dat nog niet uit de kast had gehaald. De temperatuur daalde afgelopen nacht in het oosten van het land zelfs tot onder het vriespunt. En dat was voor het eerst dit najaar.
Lees het artikel

Het wordt deze week een stuk warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn

17-10-2020 om 09:45
In de regio's Midden en Zuid is gisteren de herfstvakantie begonnen, maar echt getroffen met het weer hebben vakantiegangers het niet. Dit weekeinde is het ronduit druilerig, en het wordt komende week weliswaar warmer, maar de zon zal zelden te zien zijn.
Lees het artikel

VN-rapport: aarde wordt 'onbewoonbare hel' door overstromingen en droogte

16-10-2020 om 08:05
De 21ste eeuw is twintig jaar bezig en in die jaren zijn er 7348 rampen wereldwijd geteld. Dat is bijna twee keer zoveel dan in de twintig jaar daarvoor (1980-1999). Een nieuw VN-rapport schetst een somber beeld voor de toekomst: "We zijn opzettelijk destructief."
Lees het artikel