Actueel

In samenwerking met:

Broeierig warm komende dagen: tot 29 graden

Morgen zijn er perioden met vrij veel zon en blijft het droog. Het noorden heeft in de ochtend nog last van bewolking. "Later op de dag komt ook daar de zon", zegt Middendorp.

Het wordt 21 graden op de Wadden, en in het oosten en zuidoosten van het land kan het 29 graden worden. "Het kan zijn dat er in Zeeland 's avonds wel een onweersbui overtrekt. De rest van het land houdt het droog."

Zaterdag wordt het drukkend warm. "De luchtvochtigheid wordt hoog, het zal benauwder aanvoelen dan vrijdag", zegt Middendorp. "Het wordt broeierig warm, ook met temperaturen van 25 graden in het westen tot 29 graden in het binnenland."

Heftige regenbui

Er staat een matige en in het noordelijk kustgebied vrij krachtige oostenwind. Lokaal kan er een onweersbui ontstaan, met name landinwaarts.

Het is onvoorspelbaar, dus Middendorp raadt aan de Buienradar in de gaten te blijven houden. "Onweersbuien uit het oosten kunnen vrij lang blijven hangen, het kan je zomaar verrassen. Het kan in korte tijd heftig uitpakken, er kan dan veel regen vallen. Dat begint aan het einde van de middag, maar ook 's avonds speelt dit met name in het noordoosten."

Zondag heeft de zon het moeilijker. De temperatuur zakt iets, het wordt 20 tot 25 graden. "Ook dan kunnen er in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel onweersbuien vallen."

Vanaf maandag blijft het zomers warm. "Het is een beetje wisselvallig zomerweer. Het wordt niet enorm zonnig, er kunnen geregeld buien vallen."


11 juni 2020 11:46


Eindelijk herfst! Bij deze mensen gaat de vlag uit

22-09-2020 om 17:43
Waar veel mensen hun uiterste best doen om de laatste zonnestraaltjes van de zomer mee te pikken, kunnen anderen niet wachten tot het herfst wordt. Onder hen Bo, Annie, Dennie en Suzan. "Als het regent en stormt, ben ik op mijn gelukkigst."
Lees het artikel

Automobilisten gewaarschuwd: slecht zicht door mistbanken

22-09-2020 om 05:03
Wie vanochtend de weg op gaat moet rekening houden met slecht zicht. Er trekken namelijk dichte mistbanken over het land. Lokaal loopt het zicht terug tot minder dan 50 meter en dus is op veel plekken code geel afgegeven.
Lees het artikel

Hatsjoe! Zo herken je een verkoudheid

21-09-2020 om 09:02
Nu Covid-19 al sinds afgelopen maart alle aandacht opeist, zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets is als een ouderwetse verkoudheid. Gezondheidsplein zet de oorzaken, symptomen en gevolgen van verkoudheid voor je op een rijtje.
Lees het artikel

Pak je regenjas maar uit de kast: de herfst komt eraan

21-09-2020 om 07:30
Wie nog wil genieten van de laatste zonnestralen moet dat vandaag of morgen doen, want de herfst staat voor de deur. Morgen begint de herfst officieel en dat gaan we meteen merken.
Lees het artikel

Eerste grondvorst gemeten na zomer, bijna over met zomerse temperaturen

20-09-2020 om 08:28
In Twente is afgelopen nacht de eerste grondvorst van dit jaar na de zomer gemeten. Op het weerstation werd het -1,3 graden. Maar niet getreurd: tot en met woensdag blijft het overdag nog even heerlijk warm.
Lees het artikel

Flink veel zon de komende dagen, volgende week kouder

19-09-2020 om 09:27
Het is prima weer vandaag en dat blijft zo de komende dagen. "Tot en met maandag geen wolkje aan de lucht", zegt Leander de Wit van Buienradar. "Het lijkt superzonnig te worden."
Lees het artikel

'Airco's vormen grote bedreiging voor elektriciteitsnetwerk'

19-09-2020 om 09:01
Door bevolkingsgroei, hogere inkomens, verstedelijking en hogere temperaturen kan het aantal airco’s wereldwijd de komende 30 jaar verdrievoudigen tot een totaal van ongeveer 6 miljard apparaten.
Lees het artikel

Behoefte aan uitjes in herfstvakantie groot: 'Veel meer boekingen dan anders'

18-09-2020 om 15:15
Deze herfstvakantie naar de Costa del Sol? Dat zit er even niet in door het oranje reisadvies. Veel Nederlanders plannen nu - eerder dan normaal - een vakantie of uitje in eigen land. Bijvoorbeeld naar het Nederlands Openluchtmuseum. "Er zijn nu al een paar duizend kaarten verkocht, dat is veel eerder dan voorgaande jaren."
Lees het artikel

Het kwartje valt de goede kant op: het blijft nog even warm en zonnig

16-09-2020 om 09:11
De barbecue hoeft voorlopig nog niet te worden opgeborgen. Ook na de historische warme dag van gisteren, schijnt de zon uitbundig en de temperaturen blijven ruim boven het gemiddelde voor deze tijd van het jaar.
Lees het artikel