Actueel

In samenwerking met:

Warme week in aantocht: tot 28 graden op Hemelvaartsdag

Vandaag is al een behoorlijk mooie dag. Het wordt 17 tot 18 graden in De Bilt. "Dat voelt al aangenaam, want de wind valt best mee en de zon schijnt al best veel", zegt Leander de Wit van Buienradar. In de loop van de dag ontstaan er wel landinwaarts enkele stapelwolken.

Vanavond en vannacht is het helder. Op de meeste plaatsen wordt het zo'n 7 graden, maar kouder dan 5 graden wordt het niet. Mensen met een moestuin kunnen de courgetteplantjes en andere vorstgevoelige plantjes dus eindelijk buiten zetten. "Na een reeks van zeer koude nachten komt het nu niet meer tot vorst aan de grond", zegt De Wit.

'Morgen gaan we de 20 graden aantikken'

Morgen is het opnieuw mooi weer. De meeste zonuren zien we in het zuiden van het land. Het noorden heeft wel te maken met bewolking en in het uiterste noorden kan zelfs wat lichte regen vallen. Daar wordt het slechts 16 graden. In het midden van het land wordt het wél warm: "Morgen gaan we in de Bilt de 20 graden aantikken."

Dinsdag en woensdag komen we in Nederland ook boven de 20 graden uit. "Het wordt elke dag een beetje warmer", zegt De Wit. "Woensdag wordt het 24 tot 25 graden."

28 graden op Hemelvaartsdag

Donderdag, Hemelvaartsdag, lijkt de warmste dag te worden met 25 graden in De Bilt en 28 graden in het zuidoosten. "Het is nog niet helemaal zeker maar de meeste weermodellen laten dit nu zien."

Vrijdag is het waarschijnlijk wisselend bewolkt met een bui en een stevige zuidwestenwind. Het wordt dan ook minder warm. 


17 mei 2020 09:43


Het wordt niet warm, maar heet: dinsdag mogelijk tropisch

31-05-2020 om 12:52
Het is vandaag al heerlijk weer, maar morgen en overmorgen wordt het nog veel warmer. "Dinsdag kan het plaatselijk zelfs 30 graden worden", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar.
Lees het artikel

Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe?

31-05-2020 om 05:21
Langzaam gloort er weer wat hoop aan de horizon voor de Nederlandse vakantieganger: in steeds meer landen lijk je ondanks corona deze zomer toch als toerist terecht te kunnen. RTL Nieuws houdt bij wat de regels zijn voor Nederlandse toeristen in de populairste vakantiebestemmingen.
Lees het artikel

Na warme en zonnige Pinksteren nog mooier: kans op lokaal 30 graden

29-05-2020 om 10:54
De zon schijnt uitbundig en er is weinig bewolking. Komend pinksterweekend zet het zonnige weer gewoon door. Na het weekend blijft de temperatuur stijgen en is er zelfs kans op plaatselijk 30 graden.
Lees het artikel

Op vakantie? Check voordat je je koffer pakt eerst even deze regels

29-05-2020 om 09:56
De zomervakantie staat voor de deur. En die zal dit jaar flink anders zijn dan normaal. Gewoon een weekje naar het buitenland, dat is nog best ingewikkeld. Voordat je je koffers pakt, lees eerst nog even de regels en adviezen in dit artikel.
Lees het artikel

Zomers in het binnenland zijn droger dan aan de kust

26-05-2020 om 14:12
Voor het eerst is in een onderzoek gekeken naar de regionale verschillen in Nederland in de zomerperiode. Wat blijkt: in het binnenland worden de zomers steeds droger, maar van de kuststrook kan dat niet gezegd worden.
Lees het artikel

Het is warm en droog, en dat blijft nog wel even zo

25-05-2020 om 12:22
De lente is droog en zonnig en dat zien we ook terug in de laatste week van mei. De zon schijnt uitbundig, er is weinig bewolking, je verbrandt binnen een kwartier en de kans op een bui lijkt klein. Aankomend Pinksterweekend zet het zonnige weer gewoon door.
Lees het artikel

Het regent, maar het is droger dan ooit

24-05-2020 om 10:10
Het is droger dan ooit in Nederland. Beken en sloten vallen droog, het grondwater zakt ver weg en de waterkwaliteit neemt af. En de zomer moet nog beginnen.
Lees het artikel

Extreem grote hagelstenen in Texas: 'Deze zijn levensgevaarlijk'

23-05-2020 om 15:24
"Dit is een van de grootste hagelstenen die ik ooit heb gezien", zegt meteoroloog Brian Verhoeven van Buienradar over de hagel die gisteren in Texas uit de lucht kwam. Het spookt al een aantal dagen in de Amerikaanse staat. Zogeheten supercel-onweersbuien trekken over.
Lees het artikel

Eerste officiële zomerse dag én warmste Hemelvaartsdag sinds 2003

21-05-2020 om 10:08
Hemelvaartsdag is vandaag zonnig en droog. De temperatuur loopt zelfs op tot ruim 25 graden. Met alleen wat sluierwolken aan de lucht en zonkracht 6 is het overal smeren geblazen: je kan al na een kwartier verbranden.
Lees het artikel

Strandtenten Scheveningen gaan deze week open, of het nou mag of niet

18-05-2020 om 17:50
Het kwik loopt deze week alleen maar op, met op Hemelvaartsdag een hoogtepunt van zo'n 28 graden. Strandtenten in Den Haag zeggen daarom dat ze woensdag opengaan, ondanks dat de gemeente vandaag nogmaals heeft aangegeven dat dat niet mag. "We stellen de toiletten open en mensen kunnen iets drinken op hun eigen bedje."
Lees het artikel