Actueel

In samenwerking met:

Vogels voeren in je tuin: dit kun je ze geven in de lente

Er gaat niets boven een mooie lentedag met fluitende vogeltjes in de tuin! Helemaal leuk is het natuurlijk als de vogels jouw tuin verkiezen tot broedplaats en je het jonge kroost kunt zien uitvliegen. Tijd dus om de vogels een warm welkom te geven door genoeg voer in huis eeh... tuin te halen! 

In de lente beginnen de vogels zich te nestelen en worden de eerste eieren gelegd. Deze worden uitgebroed en de jonkies komen ter wereld. Om het nestje te voorzien van genoeg voedsel, gaan de vogels op zoek naar eten. In de lente zoeken ze vooral naar voeding met veel eiwitten, zoals rupsen en wormen.

Voer voor in de lente

Wil je vogels een beetje op weg helpen bij het vinden van voedsel? Je kunt het beste kiezen voor meelvoeren of 4-seizoenen voer met extra eiwitten. In de lente is het niet altijd slim om ook vetbollen op te hangen. Deze drogen namelijk gemakkelijk uit wanneer de zon veel schijnt. Natuurmonumenten zegt bovendien dat vogels in de lente minder behoefte hebben aan vet.

Rozijnen

Wil je ze nog iets anders geven dan eiwitten? Kies dan voor energierijke dingen als rozijnen of kalk (vergruisde eierschalen), aldus Natuurmonumenten. 


  13 mei 2020 07:40


  Het wordt niet warm, maar heet: dinsdag mogelijk tropisch

  31-05-2020 om 12:52
  Het is vandaag al heerlijk weer, maar morgen en overmorgen wordt het nog veel warmer. "Dinsdag kan het plaatselijk zelfs 30 graden worden", zegt Thomas Vermeulen van Buienradar.
  Lees het artikel

  Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe?

  31-05-2020 om 05:21
  Langzaam gloort er weer wat hoop aan de horizon voor de Nederlandse vakantieganger: in steeds meer landen lijk je ondanks corona deze zomer toch als toerist terecht te kunnen. RTL Nieuws houdt bij wat de regels zijn voor Nederlandse toeristen in de populairste vakantiebestemmingen.
  Lees het artikel

  Na warme en zonnige Pinksteren nog mooier: kans op lokaal 30 graden

  29-05-2020 om 10:54
  De zon schijnt uitbundig en er is weinig bewolking. Komend pinksterweekend zet het zonnige weer gewoon door. Na het weekend blijft de temperatuur stijgen en is er zelfs kans op plaatselijk 30 graden.
  Lees het artikel

  Op vakantie? Check voordat je je koffer pakt eerst even deze regels

  29-05-2020 om 09:56
  De zomervakantie staat voor de deur. En die zal dit jaar flink anders zijn dan normaal. Gewoon een weekje naar het buitenland, dat is nog best ingewikkeld. Voordat je je koffers pakt, lees eerst nog even de regels en adviezen in dit artikel.
  Lees het artikel

  Zomers in het binnenland zijn droger dan aan de kust

  26-05-2020 om 14:12
  Voor het eerst is in een onderzoek gekeken naar de regionale verschillen in Nederland in de zomerperiode. Wat blijkt: in het binnenland worden de zomers steeds droger, maar van de kuststrook kan dat niet gezegd worden.
  Lees het artikel

  Het is warm en droog, en dat blijft nog wel even zo

  25-05-2020 om 12:22
  De lente is droog en zonnig en dat zien we ook terug in de laatste week van mei. De zon schijnt uitbundig, er is weinig bewolking, je verbrandt binnen een kwartier en de kans op een bui lijkt klein. Aankomend Pinksterweekend zet het zonnige weer gewoon door.
  Lees het artikel

  Het regent, maar het is droger dan ooit

  24-05-2020 om 10:10
  Het is droger dan ooit in Nederland. Beken en sloten vallen droog, het grondwater zakt ver weg en de waterkwaliteit neemt af. En de zomer moet nog beginnen.
  Lees het artikel

  Extreem grote hagelstenen in Texas: 'Deze zijn levensgevaarlijk'

  23-05-2020 om 15:24
  "Dit is een van de grootste hagelstenen die ik ooit heb gezien", zegt meteoroloog Brian Verhoeven van Buienradar over de hagel die gisteren in Texas uit de lucht kwam. Het spookt al een aantal dagen in de Amerikaanse staat. Zogeheten supercel-onweersbuien trekken over.
  Lees het artikel

  Eerste officiële zomerse dag én warmste Hemelvaartsdag sinds 2003

  21-05-2020 om 10:08
  Hemelvaartsdag is vandaag zonnig en droog. De temperatuur loopt zelfs op tot ruim 25 graden. Met alleen wat sluierwolken aan de lucht en zonkracht 6 is het overal smeren geblazen: je kan al na een kwartier verbranden.
  Lees het artikel

  Strandtenten Scheveningen gaan deze week open, of het nou mag of niet

  18-05-2020 om 17:50
  Het kwik loopt deze week alleen maar op, met op Hemelvaartsdag een hoogtepunt van zo'n 28 graden. Strandtenten in Den Haag zeggen daarom dat ze woensdag opengaan, ondanks dat de gemeente vandaag nogmaals heeft aangegeven dat dat niet mag. "We stellen de toiletten open en mensen kunnen iets drinken op hun eigen bedje."
  Lees het artikel