Actueel

In samenwerking met:

Lekker weer voor de boeg, maar wat kunnen we gaan doen?

We kunnen lekker weer verwachten komend weekend. Naar verwachting wordt het zondag zelfs 20 graden. Maar door de coronamaatregelen kunnen we daar nu niet zo van genieten als andere jaren. Wat kun je nog wel doen?

Geen volle terrassen en stranden dus dit weekend, en lang niet iedereen heeft een tuin om in te vertoeven. We moeten in deze tijd dus een beetje creatief zijn. Miranda van Genderen heeft in elk geval een weekendbesteding gevonden die nog gewoon mag: ze gaat toeren met de auto.

Vrijheidsgevoel

"Ik heb een eigen haarstudio en zit nu aan huis gekluisterd", vertelt Miranda. "Nu het een beetje beter weer gaat worden, haal ik direct de kap van de auto af. Dat is voor mij het ultieme vrijheidsgevoel. Nu helemaal."

Een ritje met de auto maken is wat Miranda betreft een perfecte oplossing. "Je komt niet met mensen in aanraking. Je kan nu alleen onderweg niet even een terrasje pakken, wat we normaal wel zouden doen."

Alternatieven

Dat we ons niet laten kisten door de maatregelen, ziet ook vrijetijdsdeskundige Goof Lukken. We vermaken ons namelijk best goed, ook in deze tijd. "Er zijn veel alternatieven voor thuisentertainment, zoals online escaperooms", aldus Lukken. "We zien ook dat mensen veel in de tuin en in het huis bezig zijn."

Maar met lekker weer willen we natuurlijk naar buiten. Dan ben je toch vaak tot je tuin of balkon aangewezen. "Maar de kleine dingen kunnen natuurlijk nog wel. Voor kinderen zien we nu de berenspeurtocht en ook het stoepkrijten komt weer terug."

Rondje door de wijk

Dat is ook het advies van Staatsbosbeheer. "Wij adviseren hetzelfde als gemeentes en RIVM. Ga niet met de auto naar een gebied. Blijf in eigen omgeving. Je kan ook in de tuin of door een rondje in eigen wijk te lopen van het weer genieten", aldus een woordvoerder.


03 april 2020 11:12


Nu al bloedheet: Australië bereidt zich voor op zomer vol bosbranden

30-09-2023 om 17:19
Australië heeft nu al te maken met flink hete dagen en bosbranden. En dat terwijl de zomer pas in december begint. Een combinatie van het weerverschijnsel El Niño en klimaatverandering zorgen ervoor dat het risico op bosbranden toeneemt.
Lees het artikel

Zonnig nazomerweer houdt aan, morgen tot 24 graden

30-09-2023 om 10:45
Het is herfst, maar het lijkt af en toe wel zomer. Zeker morgen wordt het een echte nazomerdag, met zon, wat sluierbewolking en misschien wel gemiddeld 22 graden. "Dat is ronduit warm voor deze tijd van het jaar", zegt meteoroloog Philippe Schambergen.
Lees het artikel

Noodweer in New York zet straten onder water, zeeleeuw zwemt uit dierentuinverblijf

30-09-2023 om 04:32
Zware regenval in New York heeft geleid tot ondergelopen straten en overstromingen. Een zeeleeuw in de Central Park Zoo wist het extra water zelfs te gebruiken om even te ontsnappen uit haar verblijf.
Lees het artikel

Heerlijk nazomerweer, dus geniet er nog even van, zegt de weerman

26-09-2023 om 07:36
Niks te klagen toch als je naar buiten stapt? Rustig weer, een aangenaam zonnetje en, oké, af en toe een spetter regen op je hoofd. Het is goed nazomerweer, ziet ook meteoroloog Marc de Jong van Buienradar.
Lees het artikel

Om deze reden is het belangrijk mos van je dak te verwijderen (en zo doe je dat)

23-09-2023 om 18:22
Omdat dakpannen continu worden blootgesteld aan het weer, kunnen er op den duur mossen ontstaan. Het lijkt misschien onschuldig, maar het is erg schadelijk doordat de celdraden tot in de poriën van de dakbedekking groeien. Het is dan ook aan te raden het mos geregeld te verwijderen. Belangrijk is echter wel dat je op het volgende let:
Lees het artikel

Kou en regen: legt de herfst het Oekraïense offensief stil?

22-09-2023 om 19:24
Met de herfst in aantocht nemen de zorgen over het succes van het Oekraïense tegenoffensief toe. De regen zou het slagveld in een modderpoel doen veranderen waardoor tanks vastlopen. De dalende temperatuur en kortere dagen met minder daglicht helpen ook niet mee. Legt het najaar het Oekraïense offensief stil?
Lees het artikel

Regen en nog eens regen, maar de nazomer is in zicht

21-09-2023 om 12:42
De komende dagen hebben we de paraplu nog nodig, maar zaterdagmiddag klaart het op en kunnen we tot en met woensdag genieten van nazomerdagen. Vooral in het zuidoosten kan de temperatuur flink oplopen.
Lees het artikel

Voormalige orkanen zorgen komende dagen voor veel wind en regen

18-09-2023 om 11:24
We hebben een wisselvallige week voor de boeg. Komende dagen is het nog warm, maar wel met veel wind en regen. Vrijdag en zaterdag wordt het wat koeler met zo'n 17 graden. "Volgende week kan het wel weer lekker worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel