Actueel

In samenwerking met:

Lekker weer voor de boeg, maar wat kunnen we gaan doen?

We kunnen lekker weer verwachten komend weekend. Naar verwachting wordt het zondag zelfs 20 graden. Maar door de coronamaatregelen kunnen we daar nu niet zo van genieten als andere jaren. Wat kun je nog wel doen?

Geen volle terrassen en stranden dus dit weekend, en lang niet iedereen heeft een tuin om in te vertoeven. We moeten in deze tijd dus een beetje creatief zijn. Miranda van Genderen heeft in elk geval een weekendbesteding gevonden die nog gewoon mag: ze gaat toeren met de auto.

Vrijheidsgevoel

"Ik heb een eigen haarstudio en zit nu aan huis gekluisterd", vertelt Miranda. "Nu het een beetje beter weer gaat worden, haal ik direct de kap van de auto af. Dat is voor mij het ultieme vrijheidsgevoel. Nu helemaal."

Een ritje met de auto maken is wat Miranda betreft een perfecte oplossing. "Je komt niet met mensen in aanraking. Je kan nu alleen onderweg niet even een terrasje pakken, wat we normaal wel zouden doen."

Alternatieven

Dat we ons niet laten kisten door de maatregelen, ziet ook vrijetijdsdeskundige Goof Lukken. We vermaken ons namelijk best goed, ook in deze tijd. "Er zijn veel alternatieven voor thuisentertainment, zoals online escaperooms", aldus Lukken. "We zien ook dat mensen veel in de tuin en in het huis bezig zijn."

Maar met lekker weer willen we natuurlijk naar buiten. Dan ben je toch vaak tot je tuin of balkon aangewezen. "Maar de kleine dingen kunnen natuurlijk nog wel. Voor kinderen zien we nu de berenspeurtocht en ook het stoepkrijten komt weer terug."

Rondje door de wijk

Dat is ook het advies van Staatsbosbeheer. "Wij adviseren hetzelfde als gemeentes en RIVM. Ga niet met de auto naar een gebied. Blijf in eigen omgeving. Je kan ook in de tuin of door een rondje in eigen wijk te lopen van het weer genieten", aldus een woordvoerder.


03 april 2020 11:12


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25