Actueel

In samenwerking met:

Lekker weer voor de boeg, maar wat kunnen we gaan doen?

Geen volle terrassen en stranden dus dit weekend, en lang niet iedereen heeft een tuin om in te vertoeven. We moeten in deze tijd dus een beetje creatief zijn. Miranda van Genderen heeft in elk geval een weekendbesteding gevonden die nog gewoon mag: ze gaat toeren met de auto.

Vrijheidsgevoel

"Ik heb een eigen haarstudio en zit nu aan huis gekluisterd", vertelt Miranda. "Nu het een beetje beter weer gaat worden, haal ik direct de kap van de auto af. Dat is voor mij het ultieme vrijheidsgevoel. Nu helemaal."

Een ritje met de auto maken is wat Miranda betreft een perfecte oplossing. "Je komt niet met mensen in aanraking. Je kan nu alleen onderweg niet even een terrasje pakken, wat we normaal wel zouden doen."

Alternatieven

Dat we ons niet laten kisten door de maatregelen, ziet ook vrijetijdsdeskundige Goof Lukken. We vermaken ons namelijk best goed, ook in deze tijd. "Er zijn veel alternatieven voor thuisentertainment, zoals online escaperooms", aldus Lukken. "We zien ook dat mensen veel in de tuin en in het huis bezig zijn."

Maar met lekker weer willen we natuurlijk naar buiten. Dan ben je toch vaak tot je tuin of balkon aangewezen. "Maar de kleine dingen kunnen natuurlijk nog wel. Voor kinderen zien we nu de berenspeurtocht en ook het stoepkrijten komt weer terug."

Rondje door de wijk

Dat is ook het advies van Staatsbosbeheer. "Wij adviseren hetzelfde als gemeentes en RIVM. Ga niet met de auto naar een gebied. Blijf in eigen omgeving. Je kan ook in de tuin of door een rondje in eigen wijk te lopen van het weer genieten", aldus een woordvoerder.


03 april 2020 11:12


Code geel voor zware windstoten in groot deel van Nederland, nu al veel schade

21-01-2021 om 07:07
Het waait in een groot deel van Nederland zo hard dat het KNMI code geel heeft uitgevaardigd. Alleen voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg geldt de waarschuwing niet meer. 
Lees het artikel

Harde wind hindert treinverkeer tussen Rotterdam en Brabant

21-01-2021 om 05:10
De NS moet vanwege de harde wind een deel van de treinenloop tussen Rotterdam en Roosendaal schrappen, meldt het vervoerbedrijf op Twitter.
Lees het artikel

Komend weekend mogelijk wéér sneeuw (maar reken er niet te veel op)

20-01-2021 om 10:06
De sneeuw van vorig weekend smaakt naar meer! Het is even wat anders dan die dagen waarop het alleen maar regent. Komt koning winter dit weekend weer langs? "Het wordt spannend", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

Winterdepressie: niet alleen een blauwe maandag somber

18-01-2021 om 10:19
Het zou vandaag de meest sombere dag van het jaar zijn: Blue Monday. Maar bij veel mensen blijft het niet bij deze ene blauwe maandag droevig zijn. Vele duizenden mensen hebben namelijk last van een zogenoemde winterdepressie. Wat houdt een winterdepressie in? En wat kun je er tegen doen?
Lees het artikel

Verraderlijke gladheid zorgt door het hele land voor ongelukken

17-01-2021 om 11:01
Sneeuwval zorgde dit weekend voor mooie plaatjes, maar ook voor een verraderlijke gladheid op de weg. Op verschillende plekken in het land zijn ongelukken gebeurd die te maken hadden met die gladheid.
Lees het artikel

Foto's: de leukste sneeuwpoppen van Nederland

17-01-2021 om 09:24
De sneeuwpret lijkt maar kort te duren, maar wat heeft Nederland ervan genoten. Mensen gingen massaal naar buiten om sneeuwpoppen te maken, bleek ook wel uit de honderden reacties die we kregen op Facebook en Instagram. Wij vroegen om foto's in te zenden en hebben tien van de leukste sneeuwpoppen geselecteerd.
Lees het artikel

Sneeuw verdwijnt in rap tempo; alleen in het oosten nog sneeuw

17-01-2021 om 06:25
Voor even werd Nederland gehuld in een witte deken, maar vandaag is het alweer gedaan met de sneeuwpret. Enkel sneeuwliefhebbers in het oosten van het land hebben misschien nog geluk. Daar kan er nog wat sneeuw vallen.
Lees het artikel

Extra uitzending voor Piet Paulusma door hevige sneeuw

16-01-2021 om 14:54
NPO 1 last zaterdag aan het einde van de middag een extra uitzending in van 'Piet's Weerbericht'. Aanleiding is het winterse weer van zaterdag, meldt Omroep MAX via Twitter.
Lees het artikel

Het vriest niet (echt), gaat het nog sneeuwen? 'Je moet snel zijn'

16-01-2021 om 08:25
Wie al buiten is geweest, heeft het misschien wel gemerkt: het is best koud, maar het vriest niet. Gaat het nog wel sneeuwen? "Het antwoord is ja, dat durf ik stellig te zeggen. Maar als je ervan wil genieten, moet je niet te lang wachten." Inmiddels zijn de eerste vlokken in Zeeland gevallen.
Lees het artikel