Actueel

In samenwerking met:

Lekker weer voor de boeg, maar wat kunnen we gaan doen?

Geen volle terrassen en stranden dus dit weekend, en lang niet iedereen heeft een tuin om in te vertoeven. We moeten in deze tijd dus een beetje creatief zijn. Miranda van Genderen heeft in elk geval een weekendbesteding gevonden die nog gewoon mag: ze gaat toeren met de auto.

Vrijheidsgevoel

"Ik heb een eigen haarstudio en zit nu aan huis gekluisterd", vertelt Miranda. "Nu het een beetje beter weer gaat worden, haal ik direct de kap van de auto af. Dat is voor mij het ultieme vrijheidsgevoel. Nu helemaal."

Een ritje met de auto maken is wat Miranda betreft een perfecte oplossing. "Je komt niet met mensen in aanraking. Je kan nu alleen onderweg niet even een terrasje pakken, wat we normaal wel zouden doen."

Alternatieven

Dat we ons niet laten kisten door de maatregelen, ziet ook vrijetijdsdeskundige Goof Lukken. We vermaken ons namelijk best goed, ook in deze tijd. "Er zijn veel alternatieven voor thuisentertainment, zoals online escaperooms", aldus Lukken. "We zien ook dat mensen veel in de tuin en in het huis bezig zijn."

Maar met lekker weer willen we natuurlijk naar buiten. Dan ben je toch vaak tot je tuin of balkon aangewezen. "Maar de kleine dingen kunnen natuurlijk nog wel. Voor kinderen zien we nu de berenspeurtocht en ook het stoepkrijten komt weer terug."

Rondje door de wijk

Dat is ook het advies van Staatsbosbeheer. "Wij adviseren hetzelfde als gemeentes en RIVM. Ga niet met de auto naar een gebied. Blijf in eigen omgeving. Je kan ook in de tuin of door een rondje in eigen wijk te lopen van het weer genieten", aldus een woordvoerder.


03 april 2020 11:12


Als je haar maar goed zit: vrouwen 'back to natural' en mannen 'back to the nineties'

21-04-2021 om 12:12
Gelukkig mogen we alweer een tijdje naar de kapper, dus de coronacoupes zijn zo goed als passé. Maar weet je ook met welke kapsels je deze lente pas echt goed voor de dag kunt komen? Mika van Leeuwen, beauty-expert van Koffietijd, zet de haartrends voor dit seizoen op een rijtje.
Lees het artikel

Zorgen om huidkanker nemen toe: vijf tips om je kind beter te beschermen

19-04-2021 om 15:10
Er moeten meer schaduwplekken komen en op veel meer openbare plaatsen moet gratis zonnebrandcrème worden verstrekt, vinden dermatologen en kankerpatiëntenverenigingen. Maar wat kan je als ouder het beste doen om te voorkomen dat je kind verbrandt?
Lees het artikel

Goed oppassen en mistlicht aan: weinig zicht in delen Nederland

18-04-2021 om 04:25
Pak jij de auto vanochtend? Pas dan even goed op. In het noorden en midden van Nederland komt vanochtend plaatselijk dichte mist voor. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Groningen, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland.
Lees het artikel

Temperatuur kruipt langzaam omhoog: 'Piek op dinsdag'

17-04-2021 om 11:02
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. Dit weekend verloopt qua weer helemaal niet slecht. "Iedere dag is er wel ruimte voor de zon. Wie een gevoelige huid heeft en in het zonnetje zit, kan verbranden", zegt Brian Verhoeven van Buienradar.
Lees het artikel

Temperatuur loopt langzaam op, maar nog geen echt lenteweer

15-04-2021 om 15:00
De afgelopen dagen ruilden grijze wolken en de zon regelmatig van plek. En dit weekend zal de echte zonliefhebber ook nog even geduld moeten hebben.
Lees het artikel

Nachtvorst pakt verwoestend uit voor Franse druivenoogst

14-04-2021 om 18:52
De nachtvorst die zich de afgelopen weken ook in een groot deel van Frankrijk voordoet, zal een desastreus effect hebben op de druivenoogst dit najaar. Deskundigen verwachten dat de oogst tot een derde lager uitvalt dan andere jaren.
Lees het artikel

Stress bij fruittelers: nachtvorst met lokaal -5 graden verwacht

11-04-2021 om 10:22
Fruittelers en tuinliefhebbers gaan een angstige week tegemoet. Er staan namelijk meerdere dagen nachtvorst voor de deur en dat kan schade aan planten toebrengen. "Woensdagochtend zou het me niet verbazen als het lokaal richting de -5 graden gaat", zegt Philippe Schambergen van Buienradar.
Lees het artikel

Koud en nat weekend voor de boeg, maar daarna wordt het beter

09-04-2021 om 13:05
We snakken allemaal naar een beetje lenteweer, maar dat zit er de komende dagen nog niet in. Het wordt een koud en nat weekend, waarin zelfs nog kans is op natte sneeuw.
Lees het artikel