Actueel

In samenwerking met:

Het lentegevoel blijft niet lang: er komt nachtvorst

Gelukkig hebben we in de aanloop van het weekend nog heerlijk weer. "Vandaag is het nog lenteachtig, met gemiddeld 15 graden."

Schepje bovenop

"Morgen doen we er een schepje bovenop en kan het lokaal 18 graden worden." Maar Middendorp heeft slecht nieuws voor de noordelijke provincies: daar gaat het morgen regenen en wordt het niet warmer dan 13 graden. "Er is een groot contrast zichtbaar. Het is wel lente, maar niet in heel Nederland."

De wind zal daarna naar het noorden draaien en dan komt er meer bewolking het land binnen. "De zon zal het donderdag en vrijdag echt even moeilijk hebben, want het zal overheersend bewolkt zijn. Het kan ook plaatselijk een beetje regenen."

Zaterdag draait de wind verder naar het oosten en dan waaien de wolken weer weg. Het wordt weer zonnig, maar met een middagtemperatuur van 10 graden niet echt lenteachtig."In de nacht van zaterdag op zondag gaan de temperaturen onder de heldere hemel flink omlaag, er komt een graadje vorst." Deze nachtvorst is niet wenselijk voor de voorjaarsplanten, weet Middendorp. "Die kunnen beter even binnengezet worden zaterdag."

Zonnig

Zondagochtend is het ook nog even fris, dan kunnen zelfs de handschoenen aan. Maar Middendorp ziet ook dat het daarna snel weer opwarmt. "Ook zondag wordt het zonnig en een graad of 10." 

Dit weerbeeld houdt volgende week ook nog aan. Of de temperaturen nog verder stijgen, moeten we nog even afwachten. Middendorp: "De winter is nu wel echt voorbij, maar de vraag is hoe lang we het lentegevoel vasthouden."


17 maart 2020 12:23


Enorm temperatuurverschil met Pasen: zondag zomers, maandag herfstachtig

09-04-2020 om 10:07
De weersverwachting voor eerste en tweede paasdag loopt sterk uiteen. Op zondag wordt het 22 tot plaatselijk zelfs 25 graden, maar een dag later kan de winterjas alweer uit de kast. Op maandag zakt de temperatuur tot zelfs onder de 10 graden.
Lees het artikel

Grootste en helderste supermaan van 2020 morgennacht te zien

06-04-2020 om 13:41
In de nacht van dinsdag op woensdag staat de maan iets dichter bij de aarde dan normaal. Omdat het ook volle maan is, hebben we te maken met een 'supermaan'.
Lees het artikel

Nederland beleeft eerste warme dag – en het wordt nog mooier

06-04-2020 om 12:34
De temperatuur in De Bilt kwam vandaag uit op 23 graden en dat betekent een warmterecord voor 6 april. Niet alleen was het de eerste landelijke warme dag, maar ook de warmste dag van het jaar tot nu toe. Goed nieuws voor wie de kou en de regen beu is: de weersverwachting voor de komende dagen ziet er goed uit.
Lees het artikel

Maxime Meiland deelt bikinilijf met de rest van de wereld

06-04-2020 om 09:58
De meeste Nederlanders hebben op dit moment de zomer in hun bol door het lekkere weer. Voor Maxime Meiland (24) is dit dagelijkse kost in Frankrijk. Het is daar zelfs zo warm dat de 'Chateau Meiland'-ster een plons neemt en dat deelt met haar volgers op Instagram.
Lees het artikel

Eerste lokale warme dag is een feit: temperaturen boven de 20 graden gemeten

05-04-2020 om 13:43
Het is zover: vandaag kunnen we spreken van de eerste lokale warme dag van het jaar. De temperatuur heeft op sommige plaatsen in Nederland de 20 graden bereikt.
Lees het artikel

Relatief rustig in bossen en op stranden: 'Mensen houden zich aan oproep'

05-04-2020 om 06:49
Het dringende advies om ondanks het mooie lenteweer thuis te blijven is ook vandaag op de meeste plaatsen in het land goed opgevolgd.
Lees het artikel

Stralend zonnetje en geen wolkje aan de lucht: temperaturen tot boven de 20 graden

05-04-2020 om 06:05
Het belooft een mooie dag te worden: de zon schijnt uitbundig en er is geen wolkje aan de lucht. Op sommige plekken kan de temperatuur oplopen tot boven de 20 graden.
Lees het artikel

Nederlanders op de proef gesteld: tot 22 graden dit weekend

04-04-2020 om 08:47
Het uitbundige lenteweer zal Nederlanders dit weekeinde behoorlijk op de proef stellen. Volgens Buienradar wordt het namelijk nog warmer dan verwacht: "Gemiddeld gaan we de 20 graden makkelijk halen." En dus valt het te hopen dat je thuis een tuin of balkon hebt: er worden maatregelen genomen om naar buiten gaan te ontmoedigen.
Lees het artikel

Lekker weer voor de boeg, maar wat kunnen we gaan doen?

03-04-2020 om 09:12
We kunnen lekker weer verwachten komend weekend. Naar verwachting wordt het zondag zelfs 20 graden. Maar door de coronamaatregelen kunnen we daar nu niet zo van genieten als andere jaren. Wat kun je nog wel doen?
Lees het artikel