Actueel

In samenwerking met:

Flinke windstoten op komst, herfstachtig weer houdt aan

Wie hoopt op wat decembersneeuw, komt voorlopig niet aan zijn trekken. Het blijft ronduit herfstachtig, zegt Nicolien Kroon van Buienradar. Morgen krijgen we de zon nog wel te zien, maar morgenavond is het in sommige delen van het land oppassen geblazen: het gaat flink waaien.

"Overdag is het heel aardig, maar dat is wel een beetje de stilte voor de storm: later trekt de wind flink aan", zegt Kroon. "Vooral langs de kust kan het maar zo windkracht 7 worden. Aan de noordwestkust kan dat morgenavond oplopen tot windkracht 8 – misschien dat-ie hier en daar zelfs nog even de 9 aantikt."

Storingen blijven komen

Het blijft een komen en gaan van storingen de komende dagen. "Het is meer herfst dan winter", zegt Kroon. "We hebben een onstuimige week voor de boeg waarin het ook donderdag weer stevig gaat waaien."

Overdag loopt de temperatuur morgen op tot een graad of 7. "Veel kouder wordt het de komende dagen niet", zegt Kroon, "en we zullen het ook later deze week zeker niet droog houden."

Hier kun je zien hoe hard het bij jou in de buurt waait:


09 december 2019 16:52


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25