Actueel

In samenwerking met:

Dichte mist in heel Nederland: glad en drukke spits

Oppassen als je de weg op moet vandaag. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en is er code geel afgegeven voor het hele land. Het verkeer wordt aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.

Ook het vliegverkeer ondervond nog hinder vanochtend. Zo konden er tot 10.00 uur geen vliegtuigen opstijgen vanaf Eindhoven Airport. Tot 11.00 uur konden er daar ook geen vliegtuigen landen. Het ging om zo'n veertien vluchten die hierdoor geannuleerd of vertraagd waren.

Op Schiphol waren ook vluchten vertraagd. "Wij raden reizigers aan de website en die van luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden", zegt een woordvoerder van de luchthaven.

Bekijk hier waar het mistig is:

 

Vermoedelijk is door de mist op de Waal in de buurt van Zaltbommel vannacht een tanker tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Het schip is beschadigd geraakt, maar lekte geen stoffen. Hoeveel schade de spoorbrug heeft opgelopen is nog onduidelijk.

William Huizinga, meteoroloog van Buienradar, waarschuwt sinterklaas en zijn pieten ook op te letten voor gladde wegen vandaag. En in de loop van de middag zullen ze rekening moeten houden met wat regenbuien.

Wisselvallig weer voor de sint

"Sinterklaas en de pieten krijgen vanavond steeds meer last van regen en vanaf morgen wordt het echt wisselvallig. Geen vorst meer, maar het wordt echt herfstachtig."

 

Regengebieden komen op ons af

Huizinga gaat er vanuit dat we de gladheid en de vorst vandaag dus wel kwijt gaan raken. Het zal in de mistgebieden vandaag zo'n 2 graden worden en waar de mist weg is of verdwijnt, wordt het zo'n 5 tot 9 graden.


05 december 2019 07:34


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25