Actueel

In samenwerking met:

Dichte mist in heel Nederland: glad en drukke spits

Ook het vliegverkeer ondervond nog hinder vanochtend. Zo konden er tot 10.00 uur geen vliegtuigen opstijgen vanaf Eindhoven Airport. Tot 11.00 uur konden er daar ook geen vliegtuigen landen. Het ging om zo'n veertien vluchten die hierdoor geannuleerd of vertraagd waren.

Op Schiphol waren ook vluchten vertraagd. "Wij raden reizigers aan de website en die van luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden", zegt een woordvoerder van de luchthaven.

Bekijk hier waar het mistig is:

 

Vermoedelijk is door de mist op de Waal in de buurt van Zaltbommel vannacht een tanker tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Het schip is beschadigd geraakt, maar lekte geen stoffen. Hoeveel schade de spoorbrug heeft opgelopen is nog onduidelijk.

William Huizinga, meteoroloog van Buienradar, waarschuwt sinterklaas en zijn pieten ook op te letten voor gladde wegen vandaag. En in de loop van de middag zullen ze rekening moeten houden met wat regenbuien.

Wisselvallig weer voor de sint

"Sinterklaas en de pieten krijgen vanavond steeds meer last van regen en vanaf morgen wordt het echt wisselvallig. Geen vorst meer, maar het wordt echt herfstachtig."

 

Regengebieden komen op ons af

Huizinga gaat er vanuit dat we de gladheid en de vorst vandaag dus wel kwijt gaan raken. Het zal in de mistgebieden vandaag zo'n 2 graden worden en waar de mist weg is of verdwijnt, wordt het zo'n 5 tot 9 graden.


05 december 2019 07:34


Bekerwedstrijd Fortuna-Feyenoord gestaakt vanwege mist

21-01-2020 om 22:06
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is na ruim een uur spelen gestaakt. Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had.
Lees het artikel

Review: Hoe slim is deze slimme paraplu?

21-01-2020 om 21:45
De slimme paraplu Jonas stuurt een melding naar je smartphone als je hem vergeet mee te nemen. Ook toont hij of het gaat regenen en trilt hij als je wordt gebeld. Hoe goed werkt het? Bright testte de slimme paraplu.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt: code geel vanwege dichte mist in zuiden

21-01-2020 om 00:47
Automobilisten in het zuiden van het land moeten rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft code geel afgegeven.
Lees het artikel

Vijf leden Nederlands gezin door golf gegrepen in Spanje

20-01-2020 om 14:45
Vijf leden van een Nederlands gezin zijn in het oosten van Spanje meegesleurd door een grote golf. Ze werden door het water gegrepen toen ze vanaf een dam naar de onstuimige zee keken en foto's maakten.
Lees het artikel

Poes Dymka dartelt weer op 3D-pootjes door het huis

20-01-2020 om 12:56
Dymka kan weer lopen. En hoe! In 2018 werd de kat door een automobiliste in het ijskoude Siberische Novosibirsk bij de dierenopvang gebracht met bevroren pootjes, oren en staart.
Lees het artikel

Drukke ochtendspits verwacht door kans op gladheid en dichte mist

20-01-2020 om 04:51
Er is vanochtend op de Nederlandse wegen kans op gladheid. Ook kan er dichte mist voorkomen, waardoor spitsstroken dicht blijven. De ANWB verwacht daarom een drukkere ochtendspits dan normaal.
Lees het artikel

'Snowmageddon' in Canada: inwoners ingesneeuwd door record aan sneeuw

19-01-2020 om 18:04
In een dag tijd is maar liefst 76 centimeter sneeuw gevallen in de Canadese plaats St. John's. Daarmee is het oude record van 68 centimeter uit 1999 verbroken. Inwoners delen via sociale media foto's waarop te zien is dat ze volledig zijn ingesneeuwd.
Lees het artikel

Opgepast: KNMI waarschuwt voor gladheid op de weg

19-01-2020 om 06:46
Opgepast als je zo de weg op gaat: het KNMI waarschuwt dat het zondagochtend in grote delen van het land glad is op de weg.
Lees het artikel

We krijgen weer nachtvorst en dat betekent ruiten krabben

18-01-2020 om 10:33
Leg je krabber maar vast klaar, want de komende nachten gaat het regionaal vriezen. En dus moet je als autorijder iets eerder opstaan.
Lees het artikel