Actueel

In samenwerking met:

Vliegverkeer Eindhoven weer plat door mist

De passagiers van drie toestellen met bestemmingen in Oost-Europa worden in een hotel ondergebracht. Als het weer het toelaat, vertrekken ze morgen, zei een woordvoerster van het vliegveld.

Voor later op de avond staan nog enkele binnenkomende vluchten gepland. Het is nog niet bekend of die kunnen landen of moeten uitwijken naar elders.

Code geel

Het KNMI heeft vanwege de mist code geel afgegeven voor de provincies Utrecht, Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland en Limburg met lokaal zicht minder dan 200 meter.

 

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport was gisterochtend en gisteravond ook al ontregeld door dichte mist.


04 december 2019 19:13


Drinkwaterproblemen in Nederland: hoe kan dat?

10-08-2020 om 18:26
Zwembaden vullen, tuinen besproeien en heel veel drinken. Er wordt veel meer drinkwater gebruikt dan normaal gesproken en daarmee komen drinkwaterbedrijven in de problemen. Hoe kan dat?
Lees het artikel

Weerplaza breidt weer uit: na Buienalarm ook overname Weeronline

10-08-2020 om 16:06
Infoplaza, het bedrijf achter Weerplaza en Buienalarm, neemt Weeronline over. Daardoor groeit het bedrijf naar eigen zeggen uit tot het grootste weerplatform van de Benelux.
Lees het artikel

Zet je schrap: langste reeks tropische dagen ooit op komst

10-08-2020 om 04:17
Het gebeurt bijna nooit dat we in Nederland een lange reeks tropische dagen (boven 30 graden) hebben, maar nu zou het zomaar acht dagen achter elkaar kunnen gebeuren. En dat is een record. En verder in dit liveblog: volgens drinkwaterbedrijven is er nog nooit zoveel drinkwater gebruikt. "Iedereen moet heel zuinig omgaan met drinkwater, anders raakt de dagelijkse voorraad op", waarschuwen zij. Minister Cora van Nieuwenhuizen onderschrijft deze oproep.
Lees het artikel

Hittegolf: ook vannacht bleef het warm, vandaag opnieuw 'snikheet'

10-08-2020 om 03:19
Vooral in het westen en zuidwesten bleef het afgelopen nacht erg warm en ook de komende dagen blijft het snikheet. Verder in dit liveblog: volgens de gemeente Den Haag was het de afgelopen dagen twee keer zo druk aan de kust als normaal.
Lees het artikel

Kamperen op strand Scheveningen: 'Het is een grote zwijnenstal'

09-08-2020 om 12:46
'Groeten vanuit camping Scheveningen' en 'Ik wist niet dat het strand van #Scheveningen een #camping camping was?' Op sociale media reageren mensen verbaasd op de kampeerders op het strand van Scheveningen.
Lees het artikel

Eerste landelijke hittegolf is een feit: 'We zijn voorlopig niet van de hitte af'

09-08-2020 om 08:17
Nederland heeft officieel te maken met een hittegolf. In De Bilt is het voor de vijfde dag op rij warmer dan 25 graden. Van die vijf dagen was het drie dagen tropisch warm, met een temperatuur boven de 30 graden.
Lees het artikel

Klimaatverandering: laatste nog intacte ijsplateau van Canada stort in 

08-08-2020 om 07:09
Het laatste nog complete ijsplateau van Canada is afgebroken en in de Noordelijke IJszee gestort. De plaat is bijna de helft van zijn oorspronkelijke omvang kwijtgeraakt.
Lees het artikel

Warmste 8 augustus ooit gemeten

08-08-2020 om 04:17
Dag 3 van een lange reeks hete dagen. Met een temperatuur van 33,8 graden in De Bilt is het oude dagrecord van 32,9 graden uit 1975 verbroken, en de temperaturen stijgen nog. Volg al het laatste nieuws over de hitte in dit liveblog.
Lees het artikel