Actueel

In samenwerking met:

Zomer komt even terug dit weekend, plaatselijk 25 graden

Nederland heeft momenteel te maken met een restant van orkaan Dorian,  die in de Bahama’s en de Verenigde Staten veel schade heeft aangericht. "Vandaag en morgen hebben we nog wat last van regen en wind", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein. Het wordt zo'n 18 tot 20 graden. 

"Maar dit weekend krijgen we prachtig nazomerweer. Veel zon en het is droog." Het rustige en warme weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. 

Lokaal 25 graden

De gemiddelde temperatuur ligt rond deze tijd op 20 graden. "Zaterdag wordt het al warmer en zondag kan het gemiddeld wel 22 graden worden. In het zuiden kan het plaatselijk wel 25 graden worden. Het wordt een zonnige dag en het blijft droog."

Lekker weer

Ook na het weekend blijft een hogedrukgebied in onze buurt voor lekker weer zorgen. "Volgende week hebben we een mix van wolken en zon. Het ziet er goed uit. Dinsdag, Prinsjesdag, wordt het 20 graden. Het blijft droog en de zon laat zich zo nu en dan zien."

Overigens duurt de astronomische zomer nog tot 23 september. Daarna begint de herfst.


11 september 2019 16:45


Noodweer in Spanje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

13-09-2019 om 14:44
Het is ongekend noodweer in het zuidoosten van Spanje, in een gebied dat geliefd is bij toeristen. In de streek waar Valencia en Alicante liggen, is code rood afgekondigd voor extreem weer. Er vielen vier doden. Het ging eerder deze week al een keer enorm tekeer. "Het was echt heel erg."
Lees het artikel

Drie doden door noodweer in Zuidoost-Spanje, luchthavens dicht

13-09-2019 om 09:35
Als gevolg van extreem zware regenval en overstromingen zijn in het zuidoosten van Spanje al drie mensen om het leven gekomen.
Lees het artikel

Eerste Nederlandse militairen aangekomen op Bahama's

11-09-2019 om 22:36
Een eerste groep van twintig Nederlandse militairen is aangekomen op de Bahama's. Ze hebben contact gelegd met lokale hulporganisaties om een plan te maken voor het verstrekken van noodhulp.
Lees het artikel

2500 vermisten op Bahama's na orkaan Dorian

11-09-2019 om 17:44
Op de Bahama's worden 2500 mensen vermist sinds vorige week de orkaan Dorian over de eilandengroep trok. De overheid had eerder al gewaarschuwd voor een 'onthutsend' aantal slachtoffers, maar nog geen concreet aantal vermisten genoemd.
Lees het artikel

Weg met die herfstjas: de nazomer komt eraan

09-09-2019 om 08:03
't Is nog niet voorbij, die mooie zomer. Na anderhalve week herfstachtig weer, komt de zomer terug. Niet alleen laat de zon zich weer zien, ook de temperatuur gaat omhoog.
Lees het artikel

Tokio ontregeld door zware tyfoon Faxai

09-09-2019 om 01:27
Tyfoon Faxai die vannacht langs de Japanse hoofdstad Tokio trok heeft het openbaar leven in de regio fors ontregeld. Voor veel stations stonden enorme rijen mensen.
Lees het artikel

Tokio bereidt zich voor op mogelijk zwaarste tyfoon ooit

08-09-2019 om 17:26
De Japanse miljoenenstad Tokio zet zich schrap voor tyfoon Faxai, die op ramkoers ligt met de Japanse hoofdstad. De tyfoon is nu ingedeeld in de categorie 'zeer zwaar', maar zal de komende uren relatief snel afzwakken.
Lees het artikel