Actueel

In samenwerking met:

Weg met die herfstjas: de nazomer komt eraan

"Het gaat deze week de goede kant op met het weer. Woensdag en donderdag kunnen we nog wat buien verwachten, maar daarna wordt het droog en komt de zon opnieuw tevoorschijn", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar tegen Editie NL.

Terrasweer

Richting het weekend loopt de temperatuur op tot 20 graden. "We kunnen weer het terras op. Er staat weinig wind, waardoor het buiten aangenaam voelt."

De kans bestaat dat het nazomerweer ook na het weekend aanhoudt. "Mogelijk loopt de temperatuur dan zelfs op tot 22 graden. Maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen."

Dankzij Dorian en Gabrielle

De weersvoorspelling heeft alles te maken met orkaan Dorian, die na de Bahama's en de VS nu langs Canada raast, en orkaan Gabrielle, die over de Atlantische Oceaan trekt. "Beide orkanen trekken langs het noorden van Nederland. Na afloop bouwt er een hogedrukgebied op, wat leidt tot zomerweer."

"Kortom, de orkanen helpen ons aan mooi weer. Schade zullen ze hier niet veroorzaken. Tegen de tijd dat ze hier zijn, hebben ze hun stormkracht verloren. Daarom noemen we ze 'ex-orkanen'."


09 september 2019 10:03


Noodweer in Spanje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

13-09-2019 om 14:44
Het is ongekend noodweer in het zuidoosten van Spanje, in een gebied dat geliefd is bij toeristen. In de streek waar Valencia en Alicante liggen, is code rood afgekondigd voor extreem weer. Er vielen vier doden. Het ging eerder deze week al een keer enorm tekeer. "Het was echt heel erg."
Lees het artikel

Drie doden door noodweer in Zuidoost-Spanje, luchthavens dicht

13-09-2019 om 09:35
Als gevolg van extreem zware regenval en overstromingen zijn in het zuidoosten van Spanje al drie mensen om het leven gekomen.
Lees het artikel

Eerste Nederlandse militairen aangekomen op Bahama's

11-09-2019 om 22:36
Een eerste groep van twintig Nederlandse militairen is aangekomen op de Bahama's. Ze hebben contact gelegd met lokale hulporganisaties om een plan te maken voor het verstrekken van noodhulp.
Lees het artikel

2500 vermisten op Bahama's na orkaan Dorian

11-09-2019 om 17:44
Op de Bahama's worden 2500 mensen vermist sinds vorige week de orkaan Dorian over de eilandengroep trok. De overheid had eerder al gewaarschuwd voor een 'onthutsend' aantal slachtoffers, maar nog geen concreet aantal vermisten genoemd.
Lees het artikel

Zomer komt even terug dit weekend, plaatselijk 25 graden

11-09-2019 om 14:45
De zomer komt dit weekend even terug. "Vooral zondag wordt een prachtige dag. Plaatselijk kan het wel 25 graden worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Tokio ontregeld door zware tyfoon Faxai

09-09-2019 om 01:27
Tyfoon Faxai die vannacht langs de Japanse hoofdstad Tokio trok heeft het openbaar leven in de regio fors ontregeld. Voor veel stations stonden enorme rijen mensen.
Lees het artikel

Tokio bereidt zich voor op mogelijk zwaarste tyfoon ooit

08-09-2019 om 17:26
De Japanse miljoenenstad Tokio zet zich schrap voor tyfoon Faxai, die op ramkoers ligt met de Japanse hoofdstad. De tyfoon is nu ingedeeld in de categorie 'zeer zwaar', maar zal de komende uren relatief snel afzwakken.
Lees het artikel