Actueel

In samenwerking met:

Tokio ontregeld door zware tyfoon Faxai

Omdat het checken van de spoorverbindingen veel tijd in beslag nam, gingen de meeste treinen pas laat in de ochtend rijden. Meer dan honderd vluchten werden geannuleerd en veel snelwegen werden gedeeltelijk gesloten voor het verkeer.

Bijna drie miljoen inwoners werden geadviseerd te evacueren of klaar te staan om te evacueren. Om half tien in de ochtend hadden vrijwel een miljoen klanten van elektriciteitsbedrijf TEPCO nog altijd geen elektriciteit.

Op sociale media worden veel foto's en video's gedeeld van lange rijen mensen.

216 kilometer per uur

Faxai is één van de zwaarste stormen die over de regio rond de Japanse hoofdstad is heengetrokken. Er werden windsnelheden gemeten van 216 kilometer per uur.

Maar omdat de storm langs de oostkant van de hoofdstad trok lijkt de schade minder te zijn dan het Japans Meteorologisch Instituut had voorspeld.

Jebi

Vorig jaar augustus richtte de tyfoon Jebi grote schade aan in de stad Osaka, in het westen van Japan. Tenminste 11 mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan 600 raakten gewond. Kansai International Airport, één van de belangrijkste vliegvelden van Japan, was dagenlang gesloten.

Jebi richtte zo veel schade aan dat het de op één na duurste tyfoon in Azië is.


09 september 2019 03:27


Elf doden in Brazilië door zwaarste regenval ooit gemeten in de regio

25-01-2020 om 17:55
Aanhoudend noodweer in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais, in het zuidoosten van het land, heeft aan zeker elf mensen het leven gekost. Sinds donderdag regent het hevig en is de stad Belo Horizonte geteisterd door aardverschuivingen.
Lees het artikel

Weleens van industriesneeuw gehoord? Die ligt in Zuid-Limburg

22-01-2020 om 09:00
Het was wachten. Heel lang wachten. Maar er is deze winter dan toch nog een beetje sneeuw gevallen. In Zuid-Limburg is het deze ochtend wit. Geen dikke pakken sneeuw, maar toch. Het is wit.
Lees het artikel

Review: Hoe slim is deze slimme paraplu?

21-01-2020 om 22:45
De slimme paraplu Jonas stuurt een melding naar je smartphone als je hem vergeet mee te nemen. Ook toont hij of het gaat regenen en trilt hij als je wordt gebeld. Hoe goed werkt het? Bright testte de slimme paraplu.
Lees het artikel

Bekerwedstrijd Fortuna-Feyenoord gestaakt vanwege mist

21-01-2020 om 22:06
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is na ruim een uur spelen gestaakt. Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt: code geel vanwege dichte mist in zuiden

21-01-2020 om 00:47
Automobilisten in het zuiden van het land moeten rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft code geel afgegeven.
Lees het artikel

Vijf leden Nederlands gezin door golf gegrepen in Spanje

20-01-2020 om 14:45
Vijf leden van een Nederlands gezin zijn in het oosten van Spanje meegesleurd door een grote golf. Ze werden door het water gegrepen toen ze vanaf een dam naar de onstuimige zee keken en foto's maakten.
Lees het artikel

Poes Dymka dartelt weer op 3D-pootjes door het huis

20-01-2020 om 12:56
Dymka kan weer lopen. En hoe! In 2018 werd de kat door een automobiliste in het ijskoude Siberische Novosibirsk bij de dierenopvang gebracht met bevroren pootjes, oren en staart.
Lees het artikel

Drukke ochtendspits verwacht door kans op gladheid en dichte mist

20-01-2020 om 04:51
Er is vanochtend op de Nederlandse wegen kans op gladheid. Ook kan er dichte mist voorkomen, waardoor spitsstroken dicht blijven. De ANWB verwacht daarom een drukkere ochtendspits dan normaal.
Lees het artikel

'Snowmageddon' in Canada: inwoners ingesneeuwd door record aan sneeuw

19-01-2020 om 18:04
In een dag tijd is maar liefst 76 centimeter sneeuw gevallen in de Canadese plaats St. John's. Daarmee is het oude record van 68 centimeter uit 1999 verbroken. Inwoners delen via sociale media foto's waarop te zien is dat ze volledig zijn ingesneeuwd.
Lees het artikel