Actueel

In samenwerking met:

Tokio ontregeld door zware tyfoon Faxai

Omdat het checken van de spoorverbindingen veel tijd in beslag nam, gingen de meeste treinen pas laat in de ochtend rijden. Meer dan honderd vluchten werden geannuleerd en veel snelwegen werden gedeeltelijk gesloten voor het verkeer.

Bijna drie miljoen inwoners werden geadviseerd te evacueren of klaar te staan om te evacueren. Om half tien in de ochtend hadden vrijwel een miljoen klanten van elektriciteitsbedrijf TEPCO nog altijd geen elektriciteit.

Op sociale media worden veel foto's en video's gedeeld van lange rijen mensen.

216 kilometer per uur

Faxai is één van de zwaarste stormen die over de regio rond de Japanse hoofdstad is heengetrokken. Er werden windsnelheden gemeten van 216 kilometer per uur.

Maar omdat de storm langs de oostkant van de hoofdstad trok lijkt de schade minder te zijn dan het Japans Meteorologisch Instituut had voorspeld.

Jebi

Vorig jaar augustus richtte de tyfoon Jebi grote schade aan in de stad Osaka, in het westen van Japan. Tenminste 11 mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan 600 raakten gewond. Kansai International Airport, één van de belangrijkste vliegvelden van Japan, was dagenlang gesloten.

Jebi richtte zo veel schade aan dat het de op één na duurste tyfoon in Azië is.


09 september 2019 03:27


Noodweer in Spanje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

13-09-2019 om 14:44
Het is ongekend noodweer in het zuidoosten van Spanje, in een gebied dat geliefd is bij toeristen. In de streek waar Valencia en Alicante liggen, is code rood afgekondigd voor extreem weer. Er vielen vier doden. Het ging eerder deze week al een keer enorm tekeer. "Het was echt heel erg."
Lees het artikel

Drie doden door noodweer in Zuidoost-Spanje, luchthavens dicht

13-09-2019 om 09:35
Als gevolg van extreem zware regenval en overstromingen zijn in het zuidoosten van Spanje al drie mensen om het leven gekomen.
Lees het artikel

Eerste Nederlandse militairen aangekomen op Bahama's

11-09-2019 om 22:36
Een eerste groep van twintig Nederlandse militairen is aangekomen op de Bahama's. Ze hebben contact gelegd met lokale hulporganisaties om een plan te maken voor het verstrekken van noodhulp.
Lees het artikel

2500 vermisten op Bahama's na orkaan Dorian

11-09-2019 om 17:44
Op de Bahama's worden 2500 mensen vermist sinds vorige week de orkaan Dorian over de eilandengroep trok. De overheid had eerder al gewaarschuwd voor een 'onthutsend' aantal slachtoffers, maar nog geen concreet aantal vermisten genoemd.
Lees het artikel

Zomer komt even terug dit weekend, plaatselijk 25 graden

11-09-2019 om 14:45
De zomer komt dit weekend even terug. "Vooral zondag wordt een prachtige dag. Plaatselijk kan het wel 25 graden worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Weg met die herfstjas: de nazomer komt eraan

09-09-2019 om 08:03
't Is nog niet voorbij, die mooie zomer. Na anderhalve week herfstachtig weer, komt de zomer terug. Niet alleen laat de zon zich weer zien, ook de temperatuur gaat omhoog.
Lees het artikel

Tokio bereidt zich voor op mogelijk zwaarste tyfoon ooit

08-09-2019 om 17:26
De Japanse miljoenenstad Tokio zet zich schrap voor tyfoon Faxai, die op ramkoers ligt met de Japanse hoofdstad. De tyfoon is nu ingedeeld in de categorie 'zeer zwaar', maar zal de komende uren relatief snel afzwakken.
Lees het artikel