Actueel

In samenwerking met:

Tokio bereidt zich voor op mogelijk zwaarste tyfoon ooit

Toch blijft het de zwaarste tropische storm die Tokio ooit gezien heeft. Bovendien: de windsnelheden zwakken nu snel af, maar de hoeveelheid regen zeker niet. Gevreesd wordt dat er de komende 24 uur tot wel 300 millimeter regen kan vallen in de stad. In de bergen rondom de stad nog veel meer.  

Wateroverlast en modderstromen

Ter vergelijking: 300 millimeter is de hoeveelheid regen die in Nederland in een klein half jaar valt. Gevreesd wordt voor enorme wateroverlast en modderstromen.

En ook al zwakt de tyfoon -zoals orkanen in Azië worden genoemd- af, mogelijk worden nog steeds windsnelheden tot boven de 200 kilometer per uur gehaald. Ook dat is veel harder dan we ooit in Nederland hebben meegemaakt. 

Middernacht

Faxai wordt rond middernacht (Nederlandse tijd) verwacht in de agglomeratie van Tokio, de op één na dichtstbevolkte regio ter wereld.

Inmiddels liggen de vliegvelden rondom Tokio grotendeels plat en rijden ook de hogesnelheidstreinen niet meer.

De gevolgen daarvan reiken ook tot ver buiten de landsgrenzen. Volgens de Britse krant The Guardian heeft het Australisch Rugbyteam zijn reis naar Japan, waar volgende week het WK start, moeten uitstellen. 


08 september 2019 19:26


Noodweer in Spanje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

13-09-2019 om 14:44
Het is ongekend noodweer in het zuidoosten van Spanje, in een gebied dat geliefd is bij toeristen. In de streek waar Valencia en Alicante liggen, is code rood afgekondigd voor extreem weer. Er vielen vier doden. Het ging eerder deze week al een keer enorm tekeer. "Het was echt heel erg."
Lees het artikel

Drie doden door noodweer in Zuidoost-Spanje, luchthavens dicht

13-09-2019 om 09:35
Als gevolg van extreem zware regenval en overstromingen zijn in het zuidoosten van Spanje al drie mensen om het leven gekomen.
Lees het artikel

Eerste Nederlandse militairen aangekomen op Bahama's

11-09-2019 om 22:36
Een eerste groep van twintig Nederlandse militairen is aangekomen op de Bahama's. Ze hebben contact gelegd met lokale hulporganisaties om een plan te maken voor het verstrekken van noodhulp.
Lees het artikel

2500 vermisten op Bahama's na orkaan Dorian

11-09-2019 om 17:44
Op de Bahama's worden 2500 mensen vermist sinds vorige week de orkaan Dorian over de eilandengroep trok. De overheid had eerder al gewaarschuwd voor een 'onthutsend' aantal slachtoffers, maar nog geen concreet aantal vermisten genoemd.
Lees het artikel

Zomer komt even terug dit weekend, plaatselijk 25 graden

11-09-2019 om 14:45
De zomer komt dit weekend even terug. "Vooral zondag wordt een prachtige dag. Plaatselijk kan het wel 25 graden worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Weg met die herfstjas: de nazomer komt eraan

09-09-2019 om 08:03
't Is nog niet voorbij, die mooie zomer. Na anderhalve week herfstachtig weer, komt de zomer terug. Niet alleen laat de zon zich weer zien, ook de temperatuur gaat omhoog.
Lees het artikel

Tokio ontregeld door zware tyfoon Faxai

09-09-2019 om 01:27
Tyfoon Faxai die vannacht langs de Japanse hoofdstad Tokio trok heeft het openbaar leven in de regio fors ontregeld. Voor veel stations stonden enorme rijen mensen.
Lees het artikel