Actueel

In samenwerking met:

Steeds meer kinderen VS dood in oververhitte auto, fabrikanten gaan waarschuwen

Het jaarlijkse gemiddelde is daarmee nu al overschreden, zegt de veiligheidsraad NSC, terwijl er nog bijna vier maanden te gaan zijn in 2019. Dat gemiddelde, 38 sterfgevallen, is gebaseerd op de cijfers sinds 1998.

Recordaantal

In heel 2018 stierven in de VS 53 kinderen aan een zogeheten hitteberoerte in een afgesloten auto. Dat is het grootste aantal sinds de cijfers worden bijgehouden.

Mede onder invloed van het stijgende aantal kondigden organisaties van autofabrikanten deze week aan met maatregelen te komen. Ze willen op vrijwillige basis waarschuwingssystemen gaan inbouwen in nieuwe auto's.

Het kan dan gaan om 'zowel hoorbare als zichtbare signalen'. Die treden in werking als de bestuurder de motor uitzet. De auto-industrie wil dat alle nieuwe modellen vanaf 2025 ermee zijn uitgerust.

Niet genoeg

De belangenorganisatie KidsAndCars.org vindt de maatregel niet ver genoeg gaan, meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC. "Het is een belachelijke poging van de autofabrikanten om onder een verplichte veiligheidsstandaard uit te komen. Ze hadden dit soort detectiesystemen jaren geleden al moeten invoeren, toen ze ouders voorhielden dat die hun kinderen moesten verkassen naar de achterbank omdat voorin steeds krachtiger airbags werden geïnstalleerd."


07 september 2019 21:22


Elf doden in Brazilië door zwaarste regenval ooit gemeten in de regio

25-01-2020 om 17:55
Aanhoudend noodweer in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais, in het zuidoosten van het land, heeft aan zeker elf mensen het leven gekost. Sinds donderdag regent het hevig en is de stad Belo Horizonte geteisterd door aardverschuivingen.
Lees het artikel

Weleens van industriesneeuw gehoord? Die ligt in Zuid-Limburg

22-01-2020 om 09:00
Het was wachten. Heel lang wachten. Maar er is deze winter dan toch nog een beetje sneeuw gevallen. In Zuid-Limburg is het deze ochtend wit. Geen dikke pakken sneeuw, maar toch. Het is wit.
Lees het artikel

Review: Hoe slim is deze slimme paraplu?

21-01-2020 om 22:45
De slimme paraplu Jonas stuurt een melding naar je smartphone als je hem vergeet mee te nemen. Ook toont hij of het gaat regenen en trilt hij als je wordt gebeld. Hoe goed werkt het? Bright testte de slimme paraplu.
Lees het artikel

Bekerwedstrijd Fortuna-Feyenoord gestaakt vanwege mist

21-01-2020 om 22:06
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker is na ruim een uur spelen gestaakt. Wegens dichte mist was het zicht zo slecht dat verder voetballen geen zin had.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt: code geel vanwege dichte mist in zuiden

21-01-2020 om 00:47
Automobilisten in het zuiden van het land moeten rekening houden met dichte mist. Het KNMI heeft code geel afgegeven.
Lees het artikel

Vijf leden Nederlands gezin door golf gegrepen in Spanje

20-01-2020 om 14:45
Vijf leden van een Nederlands gezin zijn in het oosten van Spanje meegesleurd door een grote golf. Ze werden door het water gegrepen toen ze vanaf een dam naar de onstuimige zee keken en foto's maakten.
Lees het artikel

Poes Dymka dartelt weer op 3D-pootjes door het huis

20-01-2020 om 12:56
Dymka kan weer lopen. En hoe! In 2018 werd de kat door een automobiliste in het ijskoude Siberische Novosibirsk bij de dierenopvang gebracht met bevroren pootjes, oren en staart.
Lees het artikel

Drukke ochtendspits verwacht door kans op gladheid en dichte mist

20-01-2020 om 04:51
Er is vanochtend op de Nederlandse wegen kans op gladheid. Ook kan er dichte mist voorkomen, waardoor spitsstroken dicht blijven. De ANWB verwacht daarom een drukkere ochtendspits dan normaal.
Lees het artikel

'Snowmageddon' in Canada: inwoners ingesneeuwd door record aan sneeuw

19-01-2020 om 18:04
In een dag tijd is maar liefst 76 centimeter sneeuw gevallen in de Canadese plaats St. John's. Daarmee is het oude record van 68 centimeter uit 1999 verbroken. Inwoners delen via sociale media foto's waarop te zien is dat ze volledig zijn ingesneeuwd.
Lees het artikel