Actueel

In samenwerking met:

Het wordt een bloedhete week: 'Misschien wel 40 graden'

De absolute uitschieter deze week is de donderdag. Het hitterecord in Nederland stamt uit 1944. Toen werd het 38,6 graden in Warnsveld. Het kan deze week sneuvelen. "In Noord-Limburg kan het donderdag 39 of 40 graden worden."

Op naar de supermarkt

Overal in Nederland wordt het deze week warm. Heel warm. "De beste plek om te zijn is de supermarkt, daar is het altijd heerlijk koel", lacht Kroon. Regen hoeven we echt niet te verwachten. "Het is gortdroog."

Niet alleen in Limburg wordt het warm. Heel Nederland moet op zoek naar verkoeling. Vandaag is het met temperaturen tussen de 22 en 26 graden nog te doen, morgen wordt het al warm met temperaturen tussen de 26 en 30 graden en dinsdag verbreken we op meer plekken de grens van 30 graden.

Tropisch

"Woensdag is het overal in het land tropisch", zegt Kroon. "In het midden van het land kan het 35 graden worden, in Limburg al 37 of 38." En dan dus nog die donderdag. "Dat wordt echt de klapper van de week." 


21 juli 2019 09:49


Deze gadget verkoelt je drankjes tot 8 keer sneller

23-08-2019 om 15:11
Wil je tijdens de hittegolf snel een koud drankje? Zet blikjes of een fles wijn in de InnoChiller en je zou na 10 minuten een koel drankje hebben.
Lees het artikel

Morgen hitteplan van kracht, kans op derde hittegolf van het jaar

23-08-2019 om 09:00
De teenslippers hoeven de komende dagen nog niet de kast in. Integendeel, haal ook de zwemkleren maar weer tevoorschijn, want we krijgen prachtig weer dit weekend en de dagen erna.
Lees het artikel

Dit weekend 30 graden, mogelijk een regionale hittegolf

20-08-2019 om 13:50
Goed nieuws voor iedereen die bang was dat de herfst haar intrede al had gedaan: de komende dagen wordt het weer volop zomer in Nederland. Dit weekend en de dagen daarna komen de temperaturen boven de 25 graden, met een kleine kans op een regionale hittegolf.
Lees het artikel

De zomer komt terug, volgend weekend 25 graden

18-08-2019 om 12:33
Okee, een paar regenbuien kon de tuin wel goed gebruiken en dat de temperatuur na die 40 graden een flink stapje terugdeed, was ook wel even lekker. Maar de afgelopen week was de zomer wel erg ver te zoeken. Goed nieuws: de zomer komt terug.
Lees het artikel

De zomer komt een beetje terug, maar dat duurt nog wel even

15-08-2019 om 08:55
Regen, regen en nog eens regen deze week. Sommigen zullen er door de droogte blij mee zijn, maar zonaanbidders komen deze dagen minder aan hun trekken. In dit bericht een beetje goed nieuws voor hen. "Maar je moet nog wel even door de zure appel heen bijten."
Lees het artikel

Geen rookmelder: kinderkamer afgebrand, kind ternauwernood gered

14-08-2019 om 13:29
Tijdens de hittegolf van een paar weken geleden vloog de mobiele airco die een kinderkamer van verkoeling moest voorzien, in brand. Omdat er geen rookmelders hingen, werd de brand zo laat ontdekt dat het fataal had kunnen aflopen. Volgens de brandweer laat dit voorbeeld eens te meer zien dat rookmelders van levensbelang zijn.
Lees het artikel

Ondanks regen houdt droogte aan in oosten en zuiden

13-08-2019 om 18:02
Ondanks de recente regenval duurt de droogte in het oosten en het zuiden van Nederland voort. In de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) staat dat vooral gebieden op hoge zandgronden nog erg te lijden hebben onder de droogte.
Lees het artikel

In paniek door weerapp? 'Het is vaak te pessimistisch'

13-08-2019 om 12:20
Lowlands begint vrijdag, maar veel weersverwachtingen zien er erg slecht uit. Online staan er nu honderden kaarten te koop voor het uitverkochte festival, ver onder de originele prijs. Maar wordt het echt zo slecht als veel apps en sites voorspellen? En laten we ons niet veel te veel leiden door die weersverwachting?
Lees het artikel

Flinke onweersbuien en bakken regen de komende dagen

12-08-2019 om 12:12
Grote delen van Nederland krijgen vandaag en morgen te maken met forse onweersbuien. In acht van de twaalf provincies is code geel afgekondigd.
Lees het artikel