Actueel

In samenwerking met:

Hagelbuien in Nederland: bomen omgevallen en straten blank

De hagelstenen hebben een grootte van zo'n 2 tot 4 centimeter en voor heel Nederland is code geel afgekondigd.

Auto wordt een poffertjespan

Op sociale media verschijnen de eerste beelden van de flinke hagelbuien. Zo maakte Frank een foto van de hagelstenen daar en de auto die veranderde in een 'poffertjespan'.

In Piershil in de gemeente Hoeksche Waard kwam ook heel wat water naar beneden. Barry Bouman was samen met vier vrienden de Tour de France in de tuin aan het kijken, toen hij er opeens een zwembad bij had gekregen.

'Gevlucht'

"Het begon zachtjes te regenen toen het opeens losging. We zijn maar naar binnen gevlucht", zegt Barry tegen RTL Nieuws.

Rick Zee uit Schiebroek in Rotterdam-Noord filmde hoe er bij hem 'enorme knikkers' uit de lucht vielen.

Of er veel schade is, is nog niet duidelijk. Maar er verschijnen al verschillende filmpjes en foto's online van omgevallen bomen, kapotte dakramen en straten die blank staan.


20 juli 2019 16:34


We krijgen weer nachtvorst en dat betekent ruiten krabben

18-01-2020 om 10:33
Leg je krabber maar vast klaar, want de komende nachten gaat het regionaal vriezen. En dus moet je als autorijder iets eerder opstaan.
Lees het artikel

Waarschuwing voor dreigend noodweer in delen van Spanje

17-01-2020 om 21:58
Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders in delen van Spanje dat er in sommige regio's vanaf zondag zeer slecht weer wordt verwacht.
Lees het artikel

Halverwege de winter: 1956 begon ook zacht, maar had wél een Elfstedentocht

15-01-2020 om 11:50
We zitten halverwege de meteorologische winter en het is je vast opgevallen: het is niet zo koud. Sterker nog, het is best warm. "Twee keer zo warm als gemiddeld", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar.
Lees het artikel

Komt er een eind aan de bosbranden? Het wordt kletsnat in Australië

15-01-2020 om 11:20
Na maanden van droogte krijgt Australië te maken met stevige buien. En dat kan beslissend zijn in de strijd tegen de verwoestende bosbranden in het land.
Lees het artikel

Zelf regen maken: zo werkt 'cloud seeding'

11-01-2020 om 14:24
Regen, regen, en nog eens regen. In Dubai zorgt water deze dagen voor overlast. Voor de inwoners erg vervelend, met de autoriteiten hoeven we minder medelijden te hebben, want zij zorgden daar zelf voor. Door cloud seeding kwam het water naar beneden. Niet bekend met de term? We leggen het uit.
Lees het artikel

'Cloud seeding': Dubai onder water door zelfgemaakte regen

11-01-2020 om 10:00
Extreem veel regen in Dubai deze week, en dat kan de stad duidelijk niet aan. Straten zijn ondergelopen en het verkeer is compleet vastgelopen.
Lees het artikel

Warme winter: nu al teken en bloeiende bloemen, maar ook angst voor overlast

11-01-2020 om 06:47
Het is officieel: afgelopen december staat in de top 10 van warmste decembermaanden ooit. En dat merken we in de natuur. Er staan bijzonder veel bloemen in bloei en ook de eerste teken zijn alweer gezien. "Als dit zo blijft, gaan we dit jaar meer overlast krijgen van insecten."
Lees het artikel