Actueel

In samenwerking met:

Hagelbuien in Nederland: bomen omgevallen en straten blank

Zware onweersbuien met hagel trekken vanmiddag en vanavond over het land. Het KNMI had voor de provincie Zuid-Holland zelfs korte tijd code oranje afgegeven. Er zijn al hagelstenen zo groot als pingpongballen uit de lucht gekomen en bomen zijn omgevallen.

De hagelstenen hebben een grootte van zo'n 2 tot 4 centimeter en voor heel Nederland is code geel afgekondigd.

Auto wordt een poffertjespan

Op sociale media verschijnen de eerste beelden van de flinke hagelbuien. Zo maakte Frank een foto van de hagelstenen daar en de auto die veranderde in een 'poffertjespan'.

In Piershil in de gemeente Hoeksche Waard kwam ook heel wat water naar beneden. Barry Bouman was samen met vier vrienden de Tour de France in de tuin aan het kijken, toen hij er opeens een zwembad bij had gekregen.

'Gevlucht'

"Het begon zachtjes te regenen toen het opeens losging. We zijn maar naar binnen gevlucht", zegt Barry tegen RTL Nieuws.

Rick Zee uit Schiebroek in Rotterdam-Noord filmde hoe er bij hem 'enorme knikkers' uit de lucht vielen.

Of er veel schade is, is nog niet duidelijk. Maar er verschijnen al verschillende filmpjes en foto's online van omgevallen bomen, kapotte dakramen en straten die blank staan.


20 juli 2019 16:34


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25