Actueel

Zomers weer in april!

Vorig weekend was het al heerlijk lenteweer, bijna zomers zelfs in het zuidoosten, maar voor de komende week staat er ook haast zomers aprilweer voor de deur. Alle modellen zijn vrij eenduidig: we hebben een zonnige en warme aprilweek voor de boeg!

Die zure appel

Tot nu toe mogen we zeker niet klagen wat betreft lenteweer in april. De temperatuur ligt vrij hoog voor de tijd van het jaar en zeker dit weekend was het zeker in het binnenland heerlijk zonnig. De afgelopen dagen vielen een beetje tegen met soms een aantal buien, wat regen en iets lagere temperaturen dan in het weekend. Nog steeds is het te warm voor de tijd van het jaar, maar het gevoel is toch wat minder. Ook vandaag en morgen moeten we nog even door 'de zure appel' heen bijten, want dan staat er vrij veel bewolking op het programma met nog de nodige regen en buien. Met name in het noordoosten kan er morgen nog veel regen vallen met ook kans op onweer. De verwachting voor het weekend is al beter, maar in de volgende week wordt het pas echt goed!

Het weekend

Laten we voor de gein de nieuwste 'pluim' er maar weer even bij pakken. Onze geliefde pluim laat ons toch wel een heel mooi beeld zien voor de nieuwe werkweek, als je van zonnig en vrij warm weer houdt natuurlijk. Ik kan me zo voorstellen dat mensen met hooikoortsklachten dit weer toch iets minder leuk zullen vinden. Het weekend verloopt al een stuk beter. Zaterdag verloopt zo goed als droog met wolkenvelden en af en toe wat zon. De temperatuur loopt op naar 18 graden gemiddeld, maar in het oosten en zuidoosten kan het zomaar 20 of 21 graden worden. Aan de kust en op de Wadden is het met 13 tot 16 graden iets frisser.

Zondag loopt de temperatuur op grote schaal op naar 18 tot 21 graden, lokaal zelfs 22. De zon krijgt al meer de ruimte, maar lokaal kan wel een enkele bui vallen.

20170430_CarineGathier_Arnhem.jpg

De natuur en de dieren weten dit warme lenteweer wel te waarderen! Archieffoto van Carine Gathier uit Arnhem

20170408_John dalhuijsen_Zandvoort_bakken.jpg

Dit zou volgende week zomaar het beeld kunnen worden! Archieffoto april 2017 van John Dalhuijsen in Zandvoort

Zomerweer in april

Volgende week krijgen we haast te maken met zomerweer. De zon schijnt zeker vanaf dinsdag volop en dat lijkt t/m het weekend aan te houden. Een zomerse aprilweek dus en daar worden veel mensen blij van. Helaas niet iedereen, want de hooikoortsklachten gaan flink toenemen. De natuur ontploft natuurlijk met dit weer. Zeker met regen, hoge temperaturen en dan weer veel zon. De natuur wordt met de dag groener. Hopelijk verschieten we onze pijlen niet te vroeg en krijgen we een natte zomer, maar dat is een kwestie van afwachten natuurlijk. Eerst maar eens genieten van een zomerse aprilweek; veel naar buiten, barbecuen, zomerse kleding en natuurlijk een terrasje!

pluimverwachting 12 april 2018_0800uur_bewerkt.jpg

Foto voorpagina: archieffoto Layla Wijsmuller.


12-04-2018 om 13:15 door Maarten Stam

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...