Actueel

Zomer op zijspoor

Archieffoto

Hadden we enkele weken geleden nog te maken met een historische hittegolf, komende week tapt de zomer uit een ander vaatje.

Vandaag is het nog rustig zomerweer met een mix van zon en stapelwolken. De komende dagen wordt de zomer op een zijspoor gezet.

De veroorzaker is een actieve depressie. Morgenmiddag arriveert het systeem ter hoogte van Ierland om vervolgens zaterdagmiddag in de buurt van Schotland aan te komen.De bijbehorende storingen bepalen vanaf morgen het weerbeeld bij ons.

Schermafbeelding 2019-08-08 om 15.40.24.png

Echt zomers vakantie weer is het komende dagen dus zeker niet. Voor alle campinggasten en watersporters is het zaak om de weersverwachting goed in de gaten te houden zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Morgen ziet het er qua temperatuur nog wel zomers uit met 23 graden op de Wadden tot 28 graden in het zuidoosten van het land maar er gaan flinke regen- en onweersbuien vallen. Mogelijk valt er 20-30 mm in vrij korte tijd. Het zal morgen ook klam en benauwd aanvoelen.

Op zaterdag lijkt het wel een beetje herfstachtig te worden. De buiigheid stelt weinig voor en de zon schijnt geregeld maar de wind speelt de hoofdrol. Langs de kust komt een stormachtige zuidwesten wind te staan, windkracht 8 en bovendien is er ook nog eens kans op zware windstoten van 90-100 km/uur. Het is dan ook niet verstandig om met de caravan op pad te gaan.

caravan.jpg
Bron: Joost Mooij

Zondag keert de rust terug in de atmosfeer. Er kan nog wel een bui vallen maar de zon is ook van de partij. Het wordt rond de 22 graden.

Vanaf maandag komen we onder invloed van de westcirculatie waardoor het een komen en gaan is van storingen die buien brengen en van tijd tot tijd veel wind.


08-08-2019 om 15:45 door Marjon de Hond

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...