Actueel

Weekendweer

Hoe zonnig het vandaag ook was, de rest van het weekend gaat niet zo stralend verlopen. Een lagedrukgebied trekt komende 24 uur over het land. En waar doorgaans een lagedrukgebied garant staat voor regen, valt dat deze keer wel mee. Ja, er draaien een aantal oude storingen omheen, maar deze zijn allang niet meer zo actief. Met de regen gaat het dus wel meevallen.

eu_fronts.jpgFrontenkaart

Vanavond en vannacht valt er wat lichte regen in het westelijk kustgebied. Daar blijft het kwik steken op een graad of 5. Landinwaarts blijft het droog en klaart het breed op. In deze opklaringen kan mist ontstaan en koelt het daarbij af naar rond het vriespunt. 

work_nl_vannacht.jpg
Vannacht 

Morgenochtend lost de mist op en kan er lokaal een licht buitje vallen. De grootste kans op die buien is in de noordelijke helft van het land. De meeste zon verwacht ik in de zuidelijke helft. Het wordt slechts een graad of 9.

morgen.jpg
Morgen

Op zondag zal er iets meer bewolking zijn, maar blijft het wel droog. De zon zal zeker wel af en toe te zien zijn bij een graad of 8. Kortom, helemaal geen verkeerd weekend om er op uit te trekken dus! Wel even de winterjas aan en zeker op zaterdag de Buienradar checken. Of lees anders hier het meest actuele weerbericht.

work_meerdaagse.jpgMeerdaagse

Vanaf maandag wordt het trouwens weer een stuk wisselvalliger met zeker op maandag aardig wat neerslag. Wellicht dat we in de nacht naar dinsdag de eerste natte sneeuw van het seizoen gaan meemaken. 


08-11-2019 om 14:45 door Martijn Dorrestein

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...