Actueel

Van blauw naar grijs in enkele minuten: zeemist!

In een groot deel van het land kwam de zon goed tevoorschijn! Perfect om een dagje naar het strand te gaan, toch? Toch werden mensen hier en daar teleurgesteld. Er dreef namelijk zeemist het land in.

De zeemist die vandaag een deel van de westkust onder een grijzen deken hield, ontstaat op zee door warme lucht die afkoelt boven een koud zeeoppervlak. Door de afkoeling raakt de vochtige lucht namelijk verzadigd. De zeemist kreeg niet de kans om verder het land op te trekken. Het aardoppervlak wordt al zodanig opgewarmd door de zon, dat de mist die boven land komt snel verdampt. Boven land was er dus niets meer te merken van de zeemist. Wel ontstonden daar wat stapelwolken.

In de ochtend was het, in tegenstelling tot de rest van het land, een grijze bedoening in Scheveningen. Foto: Hans van Loon. 

Dat mist ook prachtige plaatjes op kan leveren bewijst deze foto van Piet Broekhof in Noordwijk.

De komende dagen blijft het droge en rustige lenteweer aanhouden. Wel zijn woensdag en donderdag beduidend wat koudere dagen. De dagen daarna lopen de temperaturen weer verder op. In het weekend verwachten we prachtig lenteweer met veel zon en temperaturen die weer kunnen oplopen naar 20 graden! Meer weten over het aankomende warme lenteweer? Bekijk dan de video:


04-04-2017 om 14:30 door Daan Koop

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...