Actueel

Tyfoon Lan op ramkoers richting Japan

Het orkaanseizoen is in volle gang met tyfoon Lan die op dit moment afkoerst op Japan! Hoe krachtig wordt de orkaan? Wanneer komt hij aan land? Lees dit alles in ons blog. 

Om allereerst verwarring te voorkomen: een tyfoon is simpelweg een orkaan, of tropische cycloon, die in het noordwestelijke deel van de Stille Oceaan voorkomt. Op dit moment bevindt zich daar supertyfoon Lan, een categorie 4 tyfoon. Dit is de op één na zwaarste categorie! 


Tyfoon Lan gezien vanuit de satelliet, nu nog een categorie 4 tyfoon. Bron: NOAA

De tyfoon komt in steeds koudere wateren terecht en zondagavond Nederlandse tijd zal hij, afgezwakt tot een categorie 2 tyfoon, het Japanse vasteland bereiken. In Japan is het dan midden in de nacht. Al is de tyfoon afgezwakt, nog steeds zal deze grote schade kunnen aanrichten met een doorstaande wind van meer dan 175 km/uur en windstoten harder dan 200 km/uur. Daar komen nog eens vloedgolven bij die worden opgezweept door de krachtige wind vanaf zee. Naar verwachting trekt de tyfoon het dichtbevolkte gebied rondom Tokyo over.


Het verwachte pad van tyfoon Lan. Bron: Wunderground.com

Ondertussen is het de komende dagen ook in Nederland onstuimig (maar het kan dus altijd erger!) Lees erover in ons weerbericht


21-10-2017 om 10:15 door Sippora Stellingwerf

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...