Actueel

Pasen met twee gezichten

Kloetinge, Erica van Leeuwen-de Bruijn

Het wordt een paasweekend met nogal wat verschillen in het weer. Tot en met eerste paasdag hebben we heerlijk lenteweer, daarna wordt het gevoelig kouder.

Het wordt natuurlijk een ander paasweekend dan anders. Niet met z'n allen er op uit trekken, maar zoveel mogelijk thuis blijven. Ook geen echte opening van het kampeerseizoen of hordes Duitse toeristen aan de stranden of in de Keukenhof. Niets van dat alles. Maar er valt wel degelijk van het weer te genieten. Op het balkon of in de tuin, of tijdens een wandeling op een rustige plek. Aan het weer zal het niet liggen, tenminste een deel van het paasweekend.

Altweerderheide, Jos Hebben.jpg
Altweerderheide, Jos Hebben

Om maar met het beste deel te beginnen: De mooiste dagen komen eraan. Of eigenlijk: ze zijn er al. Want het prachtige lenteweer wat we nu hebben, zet nog een aantal dagen door. Om maar te beginnen met goede vrijdag: Dat wordt een prachtige dag. Er komt wel wat meer sluierbewolking opzetten, maar over het algemeen heeft de zon daar weinig moeite mee. De middagtemperaturen schommelen tussen 12 graden in het Waddengebied en 21 graden in regio’s langs de zuidgrens. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig.

Op paaszaterdag is er ook veel zon en loopt de temperatuur op naar waarden die regionaal boven 20 graden uitkomen. In de loop van zondag gaat het weer veranderen. Overdag wordt het nog 22 graden, maar tegen het einde van de dag kan er al een bui vallen. In de nacht naar maandag valt er dan enige tijd regen. In de loop van tweede paasdag nemen de neerslagkansen weer af, maar dan is de wind inmiddels naar het noorden gedraaid en toegenomen. En dat betekent dat het gevoelig kouder wordt. Met 10 of 11 graden scheelt dat flink met eerste paasdag. En door die frisse noordenwind voelt het nog kouder aan.

Gelukkig lijkt het weer in de dagen na Pasen weer enigszins te herstellen en keert het aangename lenteweer terug.

work_meerdaagse.jpg

09-04-2020 om 16:30 door Marc de Jong

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...