Tergend langzaam trok orkaan Dorian weg bij De Bahama's. Op een gegeven moment stond hij zelfs bijna stil. Met maar twee kilometer per uur was het de traagste Atlantische orkaan ooit. Tevens was het al de op een na sterkste Atlantische orkaan ooit. Samen met Wilma (2005), Gilbert (1988) en Labor Day (1935) werd een windkracht van 295 km/h gehaald. Alleen orkaan Allen (1980) haalde hogere windsnelheden van boven 300 km/h. De enorme kracht en omvang van Dorian in combinatie met de lage treksnelheid maakten deze orkaan desastreus voor de Bahama's. Grote delen van de eilandengroep overstroomden door het eindeloze gebeuk van de wind en golven. Daarnaast viel ook nog eens een gigantische hoeveelheid regen.
Hieronder is goed te zien hoeveel land het water heeft opgeslokt.
Ten minste vijf doden zijn er geteld en meer dan 13.000 huizen zijn verwoest. Helaas is het vliegveld ook onder gelopen. Hierdoor wordt de hulpverlening moeilijker.
Oostkust Verenigde Staten
Inmiddels is de orkaan terug geschaald naar categorie 2 met windsnelheden tot 180 km/u en trekt hij langs de oostkust van de Verenigde Staten richting het noorden. Langzaam neemt hij hierbij in kracht af. Gelukkig trekt de orkaan niet het land op. De schade blijft hierdoor enigszins beperkt. Wel zijn er 830.000 mensen langs de kust al uit voorzorg geëvacueerd. Terwijl Dorian naar het noorden trekt, veroorzaakt hij flinke golven van soms wel zeven meter hoog die de kust op denderen. Daarbij valt ook nog eens flink wat regen. Naast de stormschade wordt er dus ook flink wat wateroverlast verwacht.
Donderdag op vrijdagnacht zal Dorian bij South Carolina dichter bij de kust komen. Daar lijkt de verwachte schade weer wat op te gaan lopen. Helemaal zeker is dit nog niet, aangezien er nog wat onzekerheid zit in de kracht en trekrichting van de orkaan op dat moment.