Actueel

Liveblog: Winters weer trekt het land in!

Roosendaal

Vandaag trekt er vanuit het zuidwesten een grote storing het land in, die gepaard gaat met een flinke hoeveelheid sneeuw. In dit liveblog houden we u up-to-date met de laatste nieuwtjes over sneeuwval, sneeuwdiepte en nog veel meer weernieuws, met de mooiste sneeuwfoto’s!

Update: dit liveblog is gesloten! Lees hieronder alles terug.

zo 10 december, 16:30 – Voor vandaag zit ons liveblog erop! Morgen komt er wéér een pak sneeuw aan. Bekijk de radar +24 uur hier!


zo 10 december, 15:40 – Momenteel trekt zachtere lucht vanuit het zuidwesten het land binnen. In Zeeland wordt momenteel alweer +6 graden gemeten. In de rest van het land is het nog koud met (stevige) sneeuwval. Naarmate de storing verder naar het noorden trekt, verzwakt deze iets in intensiteit. De zachte lucht rukt vervolgens op tot het midden van het land, waar deze later vannacht weer verdreven wordt. Dan krijgen we opnieuw te maken met een koude nacht. In het noorden blijft het sneeuwdek liggen, omdat de zachte lucht deze regio niet bereikt. 

zo 10 december, 13:40 – De berichten over gladheid en problemen op de weg blijven maar binnenstromen! Vooral in de regio Rotterdam/Den Haag is het raak. Daar is ook de Van Brienenoordbrug dicht, omdat vrachtwagens de brug niet meer op komen. In Zuid-Limburg rijden tot nader order geen bussen meer, omdat ook daar de situatie op de wegen te gevaarlijk is. Check voordat je de weg op gaat vooral de Routeradar om de situatie op jouw wegen te bekijken! Ook op het spoor en in de lucht zijn er problemen. De NS meldt een aantal wisselstoringen en rijdt sowieso vandaag met minder treinen door het winterweer. 

zo 10 december, 13:00 – Het blijft maar komen! In een groot deel van het land ligt de temperatuur onder de 0,5 graden. Daarnaast is duidelijk in de zichtkaart te zien dat het zicht op sommige plaatsen zelfs onder de 500 meter ligt! Het sneeuwt dus lokaal zo hard dat het zicht enorm hard daalt. Zojuist was nog te zien dat bij Volkel het zich zelfs onder de 100 meter kwam. Ook in de Randstad is het zicht erg laag! Flinke pakken sneeuw verschijnen al op de grond. Hier in Hilversum worden de wegen ook al wit! Voorlopig blijft het op de meeste plaatsen nog wel even sneeuwen. Pas in het uiterste zuiden van het land kan men binnenkort weer even ademhalen.

zo 10 december, 12:00 – De sneeuw trekt alweer veel verder het land in. In grote delen van het zuiden van het land daalt het zicht naar waarden tussen de 500 en 1000 meter. In Vlissingen wordt zelfs een zicht van rond de 100 meter gemeten! Daarnaast dalen daar de temperaturen ook al steeds verder richting het vriespunt. Langzaam maar zeker zal dan ook steeds meer sneeuw blijven liggen. De eerste laagjes sneeuw leveren dan ook al enorm mooie foto’s op! Als je in de sneeuw op pad wilt, moet je je zeker goed wapenen zoals mooi te zien is in de foto hieronder.

Foto: Anne-Marie van Iersel, Vlissingen

zo 10 december, 11:00 – De eerste waarnemingen zijn er al! De storing is al het zuiden van Nederland binnen en op veel plaatsen valt er al (natte) sneeuw. Het midden van het land zal langzaam maar zeker nu ondergesneeuwd worden. Hier in Hilversum beginnen de eerste vlokken ook al te vallen. In Zeeland is de temperatuur al gedaald naar waarden rond het vriespunt. De sneeuw zorgt ervoor dat het zich enorm achteruit gaat: nu kun je nog maar 600 meter vooruit kijken. In Zuid-Limburg valt er ook al genoeg sneeuw, waardoor daar de temperatuur gedaald is naar 0,3 graden.

Foto: Ria Brasser, Oost-Souburg

Wil je ook je foto in het liveblog? Stuur ze dan hier in!


10-12-2017 om 11:00 door Sippora Stellingwerf

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...