Actueel

Het weer tijdens het WK voetbal

Vrijdag is het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk is begonnen! Ook onze eigen Oranje leeuwinnen komen in actie komende week! Maar wat voor weer kunnen ze dan eigenlijk verwachten? In dit blog vertellen we je er alles over.

Winderig

Afgelopen vrijdag begon het WK voetbal voor vrouwen onstuimig. Tijdens de openingswedstrijd Frankrijk tegen Zuid-Korea in Parijs waaide het flink. Overigens won het thuisland met maar liefst 4-0 van de Koreanen. Ook vandaag waait het op sommige plekken nog hard. Met name in het noordwesten van Frankrijk. Zaterdagavond vindt in Le Havre de wedstrijd Spanje tegen Zuid-Afrika plaats. De kans is groot dat daar windstoten tot ongeveer 50 km/u voor zullen komen. Verder is het wel droog. 

Buien

De andere wedstrijden op zaterdag in Reims en Rennes zullen allebei rekening moeten houden met een aantal pittige buien. Lokaal komt er ook een klap onweer voor bij de buien. Tijdens de wedstrijd Duitsland tegen China in Rennes ligt de temperatuur rond de 20 graden. Tijdens de latere wedstrijd in Reims ligt de temperatuur rond de 15 graden. Beide temperaturen zijn prima voor een mooie voetbal wedstrijd!

De Oranje leeuwinnen

Onze vrouwen komen dinsdag voor het eerst in actie tegen Nieuw-Zeeland. De wedstrijd wordt om 3 uur gespeeld in Le Havre. Op mooi weer hoeven de dames niet te rekenen. Er vallen geregeld buien. Soms zelfs met onweer en de temperatuur ligt rond de 15 graden op het moment dat de wedstrijd begint. Zaterdag speelt het Nederlands elftal haar tweede wedstrijd. Dit keer tegen Kameroen. De wedstrijd wordt gespeel om 3 uur in de stad Valenciennes. Dit keer hebben de dames een stuk meer geluk. Met een graad of 21 is het een stuk warmer en verder is het nagenoeg droog en schijnt de zon af en toe. 

Wat voor weer het tijdens latere wedstrijden wordt is nog lastig te zeggen, maar hopelijk zorgen de dames voor spektakel en schitterende overwinningen, ook als het weer tegenzit....

rb-9430243.jpg

08-06-2019 om 09:15 door Arjan Willemse

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...