Actueel

Dieptepunt op komst

Pingjum

Afgelopen tijd waren er veel warme, zomerse en tropische dagen. Dit jaar is de temperatuur zelfs al op meer dan 100 dagen boven de 20 graden gestegen! Het kan echter niet altijd warm blijven: "what goes up, must come down"!

Deze zomer zijn al veel records gesneuveld: van de langste regionale hittegolven tot de droogste maanden ooit. Daarnaast is het 25 juni niet kouder geweest dan 20 graden (bijna een nieuw record) én dit jaar zitten we totaal al op 102 warme dagen. Woensdag komt er nog één bij, maar vanaf donderdag wordt het aantal warme dagen even geparkeerd. 

Hoezo geparkeerd?

20180821_fronten_blog.jpg

Donderdag passeert namelijk een koufront met regen- en onweersbuien. Daarachter wordt vanuit het noordwesten voor het eerst sinds lange tijd weer echt koude lucht aangevoerd. De maximumtemperatuur doet dus vanaf donderdag iedere dag een stap terug.

Dieptepunt
Komende zaterdag is het dieptepunt: het wordt niet warmer dan 15 graden! Daarnaast vallen verspreid over het land buien. Vooral aan zee kunnen deze, door het warme zeewater, stevig uitpakken. Lokaal valt mogelijk zelfs 15 mm! Daarnaast is de zon bijna niet te zien. Brrr!

20180618_Frea Den Boer_Zandvoort.jpg
Foto: Frea Den Boer (Zandvoort)

Zomer voorbij?!
Vanaf vrijdag voelt het of de zomer even uit de lucht is met maxima onder de 20 graden en ook komt de meteorologische zomer eind augustus op zijn einde. De astronomische zomer loopt nog wel even door, namelijk tot 23 september. 

2018-08-21_pluim.png

Ook de weerkaarten laten nog enige tijd koeler weer zien. Pas in de loop van volgende week kunnen we weer enkele warme dagen bijtellen. En de rest van de astronomische zomer...?!

... is nog even afwachten!


21-08-2018 om 10:00 door Magdel Erasmus

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...