Actueel

4 en 5 mei weer

Martin Vye, Wolvega

Vanavond vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Morgen is het dan Bevrijdingsdag. Lees hier welk weer je kan verwachten tijdens dit weekend.

Sjoerd Grassére, Margraten.jpeg
Foto: Sjoerd Grassére, Margraten

4 mei
Vandaag begint zonnig en droog, maar in de loop van de middag wordt vanuit het zuiden de bewolking dikker en vanaf een uur of twee trekken de eerste buien de zuidelijke provincies binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. Tegelijk ontstaan wat lichtere buien in het oosten van Nederland. Deze twee buienlijnen trekken richting het noorden. Rond 8 uur vanavond liggen de stevige exemplaren precies boven Amsterdam en strekken ongeveer van Alkmaar tot Arnhem. Het tweede lijntje ligt dan inmiddels boven de Waddenzee.
Een aantal van de grotere herdenkingen lijken het dus niet droog te houden vanavond. Zowel in Amsterdam, op de Waalsdorpervlakte als op de Grebbeberg in Rhenen kunnen stevige buien vallen. Rond 8 uur vanavond is het afgekoeld tot zo'n 10 graden.

vanavond.png
Het weer rond dodenherdenking.

Gedurende de avond wordt het vanuit het zuiden langzaam droger en klaart het op. Vannacht verloopt in het zuidwestelijk deel van het land dan ook grotendeels droog. In het oosten en noorden van het land blijft het nog lang regenen. In de noordelijke provincies kan lokaal meer dan 25mm aan regen vallen! In het zuidwesten en midden van het land kan mist ontstaan en het koelt af tot ongeveer 8 graden.

vannacht.png
Het weer voor vannacht.

Bevrijdingsdag
Bevrijdingsdag begint in het noorden met regen. Pas eind van de middag is het noorden vanuit het westen droog geworden en dan komt daar de zon nog even tevoorschijn. Meer richting het zuiden is gedurende de dag veel ruimte voor de zon. In de loop van de middag neemt in het zuiden de bewolking echter wel toe en kan het licht gaan regenen. Morgen wordt het 13 graden in het noorden, 15 a 16 graden in het midden en 17 a 18 graden in het zuiden van Nederland.

morgen.png
Het weer op Bevrijdingsdag.

En verder
Na het weekend neemt de kans op neerslag steeds verder af. Vanaf woensdag lijkt het voor een aantal dagen zelfs droog te blijven. Daarnaast komt de zon regelmatig door en loopt de temperatuur op richting 18 graden op woensdag.

vooruitzichten.pngvooruitzichten.


04-05-2024 om 08:30 door Martijn Dorrestein

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...