Actueel

Waar is het zomerweer?

Standvastig zomerweer zit er de komende dagen nog niet in in eigen land. Voor de een jammer, voor de ander prima. Waar kunnen we het echte zomerweer wel vinden?

Duitsland

Na de flinke bak met water die gisteren hier en daar voor overstromingen zorgde, is de atmosfeer weer wat tot rust gekomen. Er is nog wel vrij veel bewolking aanwezig met wat lichte regen bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden. In het weekend en daarna wordt het vooral in de zuidoostelijke helft flink warmer, maar de kans op onweersbuien neemt dan ook snel toe. 

Groot-Brittannië

Het is flink wisselvallig met stevige (onweers)buien en af en toe staat er veel wind bij temperaturen tussen 15 en 20 graden. De dagen daarna blijft het wisselvallig met de meeste droge perioden in de zuidoostelijke helft van Engeland. 

Frankrijk

In een groot deel van Frankrijk is het nog licht wisselvallig met temperaturen veelal tussen de 20 en 25 graden. Daar wordt het de komende dagen wel steeds een graadje warmer. In het zuiden is het nog steed op en top zomerweer met temperaturen boven de 30 graden. De droogte zorgt er wel voor dat de kans op bosbranden groot blijft.  

Dreigende uitzichten vanaf de stranden in het zuiden van Frankrijk. Foto door Barry Sikkink.

Alpenlanden

Het is op dit moment nog licht wisselvallig in de Alpenlanden, maar in het weekend lopen de temperaturen al op naar zomerse tot tropische waarden. Na het weekend wordt het zelfs op veel plaatsen nog een stukje warmer. Er bestaat wel een kan op enkele regen- en onweersbuien.

Italië

De zon schijnt de komende dagen volop en de temperaturen komen op veel plaatsen uit tussen de 30 en 35 graden. Vanaf het weekend kan de temperatuur in het binnenland plaatselijk zelfs oplopen naar de 40 graden.

Spanje

Ook in Spanje bepaalt de zon het weerbeeld en het is daarbij heet. In de binnenlanden kan het opnieuw 40 graden worden. Aan de kust en op de Balearen is het een stuk aangenamer met temperaturen tussen de 30 en 35 graden.

Zonnig en warm zomerweer op Gibraltar. Foto door Don van Dongen.

Griekenland

Vandaag vallen er nog een aantal regen- en onweersbuien en is het warm met temperaturen boven de 30 graden. De dagen erna blijft het zonnig en warm.

Turkije

In het noordwesten van Turkije, rond Istanbul, vandaag en morgen eerst nog een aantal regen- en onweersbuien. In de rest van het land is het de komende dagen erg zonnig en lopen de temperaturen flink op naar waarden tussen de 30 en 35 graden. Prima strandweer dus!

Oost-Europa

Het is prima zomerweer in het oosten van Europa met een enkele bui en temperaturen rond 25 graden. Vanaf het weekend word het op grote schaal snikheet en zonnig met temperaturen tussen de 30 en 35 graden. 

Scandinavië

Het is vandaag nog mooi zomerweer in het noorden van Scandinavië met zonnige perioden, een enkele (onweers)bui en met temperaturen veelal tussen de 20 en 25 graden is het zelfs warmer dan in onze directe omgeving. Vooral in het zuiden van Noorwegen en Zweden en ook in Denemarken is het wisselvallig met een temperatuur van 16-20 graden. In het weekend wordt het ook in het noorden wisselvalliger en dalen de temperaturen tot onder de 20 graden, na het weekend rond 15 graden. Tegelijkertijd knapt het weer in zuid-Scandinavië dan langzaam weer op. 

Ga je niet naar een van deze vakantielanden en blijf je in Nederland? Klik dan hier voor het uitgebreide Nederland weerbericht.


27-07-2017 om 14:15 door Daan Koop

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...