Actueel

Van alles wat

Anita Verhaegh, Swalmen

Het weekend staat weer voor de deur en we krijgen de komende dagen te maken met allerlei weersfenomenen. Wat je kunt verwachten dit weekend en of je er op uit kunt gaan, of beter thuis kunt blijven, lees je in deze blog.

Ratjetoe
Dit weekend krijgen we te maken met verschillende storingen dit ons de nodige bewolking en neerslag gaan geven. Soms heeft die neerslag een winters karakter. Tussendoor is het zo nu en dan droog, al blijft het wel meestal bewolkt. In de nachten kan er dan weer lokaal mist ontstaan.

fronten.pngVerschillende fronten trekken de komende tijd over.

Vanmiddag en vanavond trekt vanuit het zuidwesten een storing over. Deze zorgt voor meer bewolking en (mot)regen. In het oosten kan natte sneeuw vallen. De wind valt vanavond grotendeels weg en daardoor kan in het noordoosten van het land (dichte) mist ontstaan. In het zuiden kan nog wat regen vallen, in de rest van het land blijft het meest droog. Uiteindelijk koelt het af tot 1 graden in het oosten en 4 graden langs de kust.

6469994_source.jpeg
Komende nacht kan in het noordoosten mist ontstaan. Foto: Arjan Pat, Hooghalen

Zaterdag
Morgen begint grijs met nevel en in het noordoosten nog steeds mist. Er is veel bewolking en van tijd tot tijd valt er (mot)regen bij maxima rond de 5 graden. De wind trekt tijdelijk even aan, maar later in de avond wordt het droger en neemt de wind in kracht af. 

morgen.png
Het weer van morgen.

6486670_source.jpeg
Zaterdag wordt een bewolkte en grijze dag. Foto: Aad Kranenburg, Rotterdam

Zondag
Overmorgen valt verspreid over het land regen en in het oosten kan daar wederom natte sneeuw bij zitten. Het wordt wederom een frisse dag met maxima rond de 5 graden. Wel komt de zon nu en dan tussen de bewolking door. De wind is inmiddels gedraaid richting het zuidwesten en is zwak tot matig.

overmorgen.png
Het weer van zondag.

De dagen erna
Het blijft de komende tijd wisselvallig met geregeld (winterse) neerslag en veel bewolking. Maandag is de koudste dag en dan kan het door de stevige wind behoorlijk fris aanvoelen. 

vooruitzichten.png
De vooruitzichten.

Na maandag lijkt het weer wat minder koud te worden, maar er zit aardig wat spreiding in de pluim. Helemaal zeker is het dus nog allemaal niet. Door de wisselvalligheid de komende tijd is het sowieso een goed idee om de Buienradar scherp in de gaten te houden!pluim 3-12.jpg
De pluim van 3 december.


03-12-2021 om 13:00 door Martijn Dorrestein

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...