Actueel

Samenwerking Onlineweather en Buienradar

Misschien heb je de laatste tijd al foto’s of filmpjes van ze voorbij zien komen: de stormchasers van Onlineweather! Bij elke vorm van extreem weer gaan zij op pad, om dit van dichtbij vast te kunnen leggen. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat jij binnenkort van de meest actuele beelden geniet!

Stormchaseteam Onlineweather
Wat is een stormchaseteam precies? Misschien heb je het tv-programma “Storm Chasers” al een keer gezien, dan heb je er misschien al een beeld bij. Nu moet hierbij gezegd worden dat het weer in Europa minder extreem is dan in Amerika, waar dit programma zich afspeelt. Zo rijden ze in Amerika rond in gepantserde wagens, dat is in onze omgeving natuurlijk niet nodig. Het doel is wel hetzelfde: het opzoeken van extreem weer en dit waarnemen, vastleggen en doorgeven zodat mensen gewaarschuwd kunnen worden.Onweer_Almkerk.jpgAfbeelding 1: Bliksemfotografie is een belangrijk onderdeel tijdens het chasen!

Hoe gaat dat in zijn werk?
Als van tevoren duidelijk wordt dat zich een interessante weersituatie ontwikkeld, worden de weerkaarten nauwlettend in de gaten gehouden. Dit kan over van alles gaan: Een dikke ijzelsituatie in het noorden, een flinke storm aan de westkust of een sneeuwdump in de Ardennen. Het meeste gaan ze echter af op onweer, wat geprobeerd wordt zo mooi mogelijk vast te leggen!Sneeuw_Ardennen.jpgAfbeelding 2: Ook bij ander extreem weer, zoals veel sneeuw, gaat het team op pad!

Risico’s
Is dat dan niet gevaarlijk? Er zitten inderdaad risico’s aan vast, maar daar wordt altijd zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Je moet in ieder geval altijd rekening houden met de gevaren van wind en bliksem. Je moet ook niet bang zijn voor hagelschade op je auto bijvoorbeeld. Veiligheid staat in ieder geval altijd voorop, zeker in het verkeer, want je zou het niet meteen denken, maar de kans dat er wat gebeurd op de weg is vele malen groter dan tijdens noodweer.Onweer_WoutDood.jpgAfbeelding 3: Af en toe komt de bliksem "iets" te dichtbij. Hier slaat hij op 20m van de camera in;Wouter is direct hierna de auto in gesprongen en kwam er later pas achter hoe dichtbij deze insloeg.

Waarom deze samenwerking?
Vanuit de weerkamer van Buienradar hebben we een mooi uitzicht, maar zien we natuurlijk niet wat er in heel het land (of daarbuiten) gebeurd. Daarvoor hebben we natuurlijk jullie, die ons dagelijks de mooiste foto’s en filmpjes opsturen! Maar soms trekt noodweer ook over plekken waar jij niet woont, of waar niemand in de gelegenheid was filmpjes of foto’s te maken. Dan is het fijn dat we nu onze eigen ogen in het veld hebben, in de vorm van een stormchaseteam! Zij gaan actief op pad om op de juiste plek op de juiste tijd te staan, iets wat spectaculaire beelden op kan leveren.Onweer_Freiburg.jpgAfbeelding 4: Ook buiten onze landsgrenzen wordt het onweer opgezocht, zoals hier in Duitsland. Deze zogeheten supercel leverde spectaculaire beelden op!

Doordat deze beelden nu direct naar ons doorgestuurd worden, kunnen we deze snel met jullie delen. Zo houden we je nog beter op de hoogte van de actuele situatie bij extreem weer!Onweer_Dronten.jpgAfbeelding 5: Nog wat plaatjes genomen tijdens een chase. Deze is genomen te Dronten in Nederland.

Onweer_Frankfurt.jpgAfbeelding 6: Ook buiten de landsgrenzen gaat het er af en toe heftig aan toe!

Onweer_Groesbeek.jpgAfbeelding 7: Nog eentje dan, om het af te leren. Deze plaat werd in Groesbeek geschoten

Meer info
Wil je nou meer weten over Onlineweather? Hoe dat stormchasen nou precies in zijn werk gaat? Of wil je nog meer van dit soort foto's bekijken? Wie in het team zitten of gewoon op de hoogte blijven van extreem weer? Dat kan! Via hun website (www.onlineweather.nl) of volg ze op de sociale media! Dat er snel nog meer van dit soort beelden mogen volgen!
Logo Buienradar & Onlineweather.jpg

Figuur 1: Hopelijk gaat deze samenwerking veel spectaculaire beelden opleveren!


12-02-2019 om 17:30 door Philippe Schambergen

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...