Actueel

Paasweer

Rob Beckers, Venray

Morgen begint voor een flink aantal mensen het verlengde paasweekend. Maar wat voor weer kunnen we verwachten? Wordt het eieren zoeken in de zon of in de regen? Je leest het in deze blog.

Situatie
Met lagedrukgebied Nelson in de buurt is het de komende tijd een komen en gaan van storingen. Nelson is benoemd door de Spaanse meteodienst. Daar krijgen ze namelijk een flinke hoeveelheid regen, wind en zelfs sneeuw voor de kiezen tijdens het weekend. Wij krijgen ook te maken met neerslag, echter zo erg als de Spanjaarden zal het zeker niet worden.

fronten.png
Lagedruk boven het Verenigd Koninkrijk zorgt voor wisselvallig weer.

Goede Vrijdag
Morgen begint de dag bewolkt en een beetje druilerig. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plekken droog en breekt de zon door. In de middag kunnen lokaal buien vallen. Het wordt morgen ongeveer 14 graden. Zeker langs de kust staat een stevige zuiderwind.

morgen.png
Het paasweekend start niet heel verkeerd met regelmatig zon en relatief hoge maxima.

Zaterdag
Zaterdag wordt vooralsnog de warmste dag met een gemiddelde temperatuur van 16 graden. Lokaal kan het in het oosten zelfs 19 graden worden! Daarnaast is er af en toe ruimte voor de zon, maar trekken ook buien over. De wind komt uit het zuidwesten en is iets afgenomen in kracht.

Eerste paasdag
Zondag is dé dag om eieren te zoeken, want het lijkt zeker tot de avond droog te blijven. De zon schijnt regelmatig en het kwik loopt, na een koude nacht, op tot een lenteachtige 15 graden in De Bilt. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Tweede paasdag
Maandag is het ronduit bewolkt en regenachtig weer. Landelijk wordt 5 tot 10mm aan hemelwater verwacht. Lokaal 10 tot 15mm is ook niet uitgesloten. Het wordt met 12 graden ook de minst zachte dag van het paasweekend. Na maandag lijkt het ook voorlopig wisselvalig te blijven.

meerdaagse.png
Na het weekend kouder en meer regen.

Wist je dat
- De koudste Pasen ooit was in 1964. Het werd toen 4,2 graden.
- In 2008 lag er landelijk een sneeuwdek van 10cm.- De warmste Pasen was in 2011, toen werd het gemiddeld bijna 25 graden.- In 2019 beleefden we de meest zonnige Pasen.


28-03-2024 om 12:15 door Martijn Dorrestein

Een moment geduld aub...
Een moment geduld aub...