Actueel

In samenwerking met:

Harde wind: minder treinen, vluchten geannuleerd

De zware buien die nu over het land trekken, gaan gepaard met onweer, hagel en harde windstoten. Vanwege deze harde wind zijn tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd. De intercity's tussen Amsterdam en Rotterdam die vanmiddag niet reden vanwege de wind, rijden weer.

Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat er deze middag en avond in verband met de zware windstoten tientallen vluchten zijn geannuleerd. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van deze vluchten is van KLM.

Vanmiddag reden tijdelijk geen treinen op de directe HSL-verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam. Het treinverkeer is inmiddels weer opgestart, laat de NS weten. Ook op het HSL-traject tussen Rotterdam en Breda veroorzaakte de harde wind storingen. Op dat traject rijden minder treinen, dit duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de zware buien die het land over trekken. De wind kan ook verraderlijk zijn voor het verkeer, vooral voor fietsers, (lege) vrachtwagens en auto's met aanhanger of caravan. In het IJsselmeergebied kunnen windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen, waarschuwt het KNMI.

Omdat het zo hard waait is de Markerwaarddijk, de N307 tussen Lelystad en Enkhuizen, vandaag dicht voor vrachtwagens en auto's met een aanhanger. De afsluiting voor vrachtwagens en aanhangers duurt waarschijnlijk tot 22.00 uur.

Glad op de weg

Het blijft nog even oppassen op de weg, tijdens een stevige hagelbui kan het volgens het KNMI kort glad zijn. Verder is er kans op overlast bij buitenactiviteiten zoals (water)sport, recreatie en evenementen.

In de avond nemen de zware windstoten in het binnenland af, maar de kustprovincies houden tot en met de nacht kans op zware windstoten.


15 april 2024 15:00


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25