Actueel

In samenwerking met:

Komend weekend opnieuw 20 graden, daarna voelt het flink kouder

Warm en dan weer fris. Rustig zonnig weer en dan weer stormachtig en bewolkt. De komende week gaat het weerbeeld alle kanten op. Vandaag is het een prima lentedag en is het vrij warm, morgen krijgen we te maken met flinke wind en kan het herfstig en zelfs een beetje guur aanvoelen.

Dat zegt Maurice Middendorp van Buienradar. "Die verschillen horen bij deze tijd van het jaar", zegt de meteoroloog. In Zuid-Europa warmt het nu behoorlijk op, als de wind uit die hoek komt is het snel zo'n tien graden warmer. "Vandaar dat ze zeggen: april doet wat-ie wil."

Vandaag tikt de thermometer mogelijk nog de 20 graden aan in het zuidoosten van het land, in de rest van het land zal het 16 graden worden. "Het is best een aardige dag want er staat een stuk minder wind dan afgelopen weekend. Dat maakt het aangenamer." Er kan hier en daar nog wel een bui vallen.

Vanavond laat verandert de boel. Dan bereiken 'nieuwe, forsere buien' het zuiden van het land. Die buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. 

Morgen een stevige zuidwestenwind

Morgen wordt het overdag nog maar 12 of 13 graden en krijgen we te maken met een stevige zuidwestenwind en kans op buien. In het binnenland gaat het om windkracht 7, aan de kust wordt het stormachtig. Middendorp verwacht windstoten tot 90 kilometer per uur.

Bekijk de actuele temperaturenkaart:

Woensdag wordt het niet warmer, maar wel veel zonniger en is er een stuk minder wind. Ook blijft het droog. Op donderdag is het dan weer een stuk bewolkter met soms regen en een temperatuur van 16 graden. Vrijdag en vooral zaterdag loopt de temperatuur weer op.

Zonnig weekend?

Krijgen we opnieuw een zonnig weekend? "Richting het weekend wordt het inderdaad zonniger met meer zon", zegt Middendorp. "Vooralsnog ziet het er goed uit. Er zal wat sluierbewolking zijn maar ik denk dat we de 20 graden wel weer gaan halen."

Het lijkt er sterk op dat dit warmere weer volgende week niet doorzet. Hoewel de meteoroloog zo lang van tevoren doorgaans erg voorzichtig is met het uitspreken van verwachtingen, denkt hij dat wel met zekerheid te kunnen zeggen. 

"Dat staat al een tijdje in de modellen. De vraag is hoe ver de temperaturen onderuit zullen gaan. Het lijkt er wel op dat het qua gevoelstemperatuur kouder kan worden. Het zou onder de 10 graden uit kunnen komen, met kans op winterse buien." En dus doet april ook volgende week weer wat-ie zelf wil.


08 april 2024 10:47


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25