Actueel

In samenwerking met:

Ook in Zuid-Europa is het warmer dan gemiddeld: 28 graden in Spanje

In ons land worden zomerse temperaturen verwacht, maar in Frankrijk, Spanje en Italië is het vandaag nog net iets warmer. Ook zijn de temperaturen hoger dan gebruikelijk op 6 april, met op sommige plekken zelfs zomerse waarden.

Het zijn temperaturen die je normaal in de zomer verwacht, en dan is het nog maar 6 april. Météo-France, het Franse KNMI, rekent voor het hele land op temperaturen van 24 tot 27 graden. Lokaal kan het zelfs 28 tot 30 graden worden.

Het warmst wordt het in het zuiden van het land, maar ook in het midden van Frankrijk stijgt het kwik. In Parijs kan het maximaal 25 graden worden. 

Ook aangename temperaturen in Italië en Spanje. In Rome werd rond het middaguur de verwachte maximumtemperatuur van 23 graden gehaald. In de Spaanse hoofdstad Madrid wordt het naar verwachting 27 graden.

De maximumtemperaturen in Europa.

Warmste 6 april?

In ons land wordt erop gerekend dat een dagrecord sneuvelt. Tot nu toe was de warmste 6 april in 2020, maar daar lijken we zo goed als zeker overheen te gaan. Lokaal kan het zelfs 26 graden worden.

Een landelijk record geldt alleen als het in De Bilt gemeten wordt. Er is wel sprake van een 'warme dag', bij temperaturen boven de 20 graden. Dat was rond 12.30 uur het geval in De Bilt. 

Zo warm is het nu bij jou:


06 april 2024 12:57


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25