Actueel

In samenwerking met:

Eitjes zoeken kan het beste zondag, tweede paasdag kletsnat

Mensen die het helemaal gehad hebben met de regen van de afgelopen dagen, zullen nog even geduld moeten hebben. Dit weekend blijft het namelijk wisselvallig, met een erg natte maandag op komst.

Regen, dus. Vergelijkbaar met de afgelopen dagen. Het zal dus niet aan één stuk door regenen, maar wie naar buiten gaat moet wel rekening houden met buien. Vooral in het westen hangt morgen een storing, waardoor het de hele dag bewolkt blijft en er zo nu en dan regen valt.

In het binnenland blijft het morgen grotendeels droog. Aan het einde van de dag kan er wel een enkele bui vallen, mogelijk gepaard met wat onweer. Maar wie echt op zoek is naar wat zon, kan morgen het beste naar het oosten gaan, stelt meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar. Daar kan het wel 20 graden worden, blijft het grotendeels droog en laat de zon zich regelmatig zien.

Houd er wel rekening mee dat er in het binnenland veel wind staat. Aan de kust daarentegen, waar het normaal wat harder waait, wordt morgen weinig wind verwacht.

Paaseieren zoeken

Zondag, op eerste paasdag, blijft het een groot deel van de dag droog. Er wordt wel veel bewolking verwacht, maar de zon doet zijn best. "Maar het wordt geen zonovergoten dag", zegt Erasmus. De meeste buien trekken later op de middag vanuit het zuiden het land in.

Qua temperatuur is het goed te doen: overdag wordt het 11 tot 15 graden. Hoewel het niet te vergelijken is met de warmste Pasen sinds het begin van de metingen, toen het in 2011 gemiddeld bijna 25 graden was, wordt het geen slechte dag.

De weersverwachting van de komende dagen.

Maandag gaat het daarentegen veel regenen. "Het kan flink doorplenzen", zegt Erasmus. Later op de dag wordt het vanuit het zuiden droger en klaart het daar uiteindelijk op. En waar het morgen in het oosten het lekkerste weer is, wordt daar maandag de meeste regen verwacht.

"Hopelijk verstopt de paashaas de eitjes in de nacht van zaterdag op zondag, want zondag is een betere dag om op zoek te gaan."


29 maart 2024 09:42


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25