Actueel

In samenwerking met:

Slijp je ijzers maar vast: volgende week kan er mogelijk weer worden geschaatst

We krijgen vandaag al een voorproefje, maar de komende dagen zijn de temperaturen laag, heel laag. "Met name in het binnenland is er kans op schaatsen."

Als je het snel koud hebt, zijn de komende dagen geen pretje. Dit weekend gaat het vriezen en overdag komt de temperatuur niet of nauwelijks boven het vriespunt uit. In de nacht van maandag op dinsdag daalt de temperatuur zelfs tot -5.

De kou houdt na het weekend een paar dagen aan, maar aan het einde van de week wordt het weer wat warmer, met dagtemperaturen van zo'n 4 graden.

Volgens meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar is er dan ook kans dat er begin volgende week kan worden geschaatst op ondiepe wateren. De kans is het grootst in het midden van ons land.

Winterse buien

Het is de meeste dagen bewolkt en zondag is er zelfs kans op wat winterse buien. Vooral in het noorden van Nederland moet men rekening houden met sneeuw en mogelijk ook hagel.

De kou neemt voorlopig ook niet af. Volgende week is het kouder dan normaal in deze periode van het jaar. De temperatuur blijft dan rond het vriespunt hangen. "Normaal liggen maxima rond 7 graden in deze tijd van het jaar", zegt Erasmus.

Als je hoopt op een witte kerst, moet je rekening houden met teleurstelling. Het lijkt in de week van kerst weer iets op te warmen. "Maar het is te ver weg om er echt iets over te zeggen."


09 december 2022 09:53


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25