Actueel

In samenwerking met:

Dieren Oostvaardersplassen krijgen extra voer vanwege droogte

Staatsbosbeheer gaat morgen beginnen met het bijvoeren van de heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat gebeurt normaal alleen in de wintermaanden, maar door de extreme droogte is het nu ook nodig.

Door de aanhoudende droogte groeit het gras in het natuurgebied onvoldoende. Daarnaast vreten tienduizenden ganzen de graslanden kaal voordat ze in de zomer vertrekken naar hun broedgebieden in Noord-Rusland. Volgens Staatsbosbeheer maakt vooral de conditie van de heckrunderen het nodig dat er wordt bijgevoerd.

Wandelgebied dicht

Maandag sloot Staatsbosbeheer wandelgebied De Driehoek al af om de runderen en paarden meer gras te geven. Dat gebied gaat normaal gesproken na de winter weer open voor recreatie, maar nu er zo weinig gras groeit werd besloten het extra grasland aan de dieren te geven. Die eten altijd veel vers en jong gras om hun conditie na de winter weer op peil te brengen, maar dat gaat nu zonder hulp niet lukken. 


11 mei 2022 17:58


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25