Actueel

In samenwerking met:

Korte broek in de kast, paraplu eruit: het is gedaan met het zomerweer

Door de straten flaneren in zomerse kleding en drankjes drinken in de zon: wie daarvan wil genieten, moet dat vandaag doen en dan met name in het zuiden. Vanaf morgen is het gedaan met het droge weer.

De zon komt vandaag nog wel tevoorschijn, vooral in het zuiden van het land. En ja, ook daarna zal de zon zich nog wel eens laten zien, zegt meteoroloog van Buienradar Magdel Erasmus. Dit hele weekend blijft het zelfs zomers warm.

Maar vanaf morgenmiddag is het gedaan met het stabiele zomerweer. Er komt een langdurige periode van wisselvallig weer aan en het wordt een komen en gaan van regen- en onweersbuien, te beginnen in Limburg. 

"Vanuit het zuiden trekken morgenmiddag regen- en onweersbuien het land binnen, maar het wordt niet zoveel als vorige week. Het gaat om enkele millimeters."

Dat houdt zondag niet op. "De buien trekken over het hele land en het lijkt tot zeker volgend weekend wisselvallig te blijven."

Dat is overigens niet ongebruikelijk in deze periode van het jaar, zegt ze. "In de zomer hebben we vaker regen- en onweersbuien." Gepaard met die regenbuien daalt de komende week ook de temperatuur: het wordt zo'n 20 graden. 

Wanneer er dan weer een zonnigere periode aanbreekt, is nu nog niet te voorspellen, zegt Erasmus. De komende week moeten we het even doen met regenwater en onweersbuien en soms wat zon. Of we de opblaaszwembadjes dan maar beter naar binnen kunnen halen? "Nou, misschien kun je af en toe even tussendoor zwemmen." 


23 juli 2021 10:11


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25