Actueel

In samenwerking met:

Enorm temperatuurverschil met Pasen: zondag zomers, maandag herfstachtig

De weersverwachting voor eerste en tweede paasdag loopt sterk uiteen. Op zondag wordt het 22 tot plaatselijk zelfs 25 graden, maar een dag later kan de winterjas alweer uit de kast. Op maandag zakt de temperatuur tot zelfs onder de 10 graden.

Eerst morgen. Naar verwachting wordt het op de Waddeneilanden maar 10 graden, terwijl het kwik in Limburg stijgt tot 21 graden. Grote lokale verschillen dus, zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar.

Zaterdag wint de warmte dan terrein. Ook al blijft de temperatuur aan de kust en op de Waddeneilanden iets achter, in heel het land schommelt de maximumtemperatuur zo rond de 20 graden.

Pasen

Zondag, eerste paasdag, wordt waarschijnlijk de warmste dag van het weekend, zegt Middendorp. De temperaturen komen gemiddeld uit op 22 graden. In het binnenland kan het lokaal misschien zelfs zomers warm worden. 25 graden dus.

In de middag kunnen er zondag landinwaarts buien ontstaan. Niet uit te sluiten valt dat daar een klap onweer bij zit.

Winterjas

Op tweede paasdag, maandag, draait de wind en valt de temperatuur een stuk terug. Dan is het nog maar 11 graden en is verplicht thuisblijven ineens een stuk makkelijker. "Het contrast tussen eerste en tweede paasdag is erg groot. Zo'n bizar verschil in een dag tijd gebeurt in Nederland niet vaak", zegt Middendorp.

Op de Waddeneilanden wordt het maandag naar verwachting niet warmer dan 9 graden. "De winterjas kan weer uit de kast."

In de dagen na Pasen lopen de temperaturen weer op. Dinsdag valt nog tegen, maar vanaf woensdag stijgt de temperatuur weer tot 16 of 17 graden. Ook de zon keert dan terug. 


09 april 2020 12:07


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25