Actueel

In samenwerking met:

Frans skioord laat sneeuw overvliegen met helikopter

Een Frans skioord in de Pyreneeën heeft een helikopter ingezet om de pistes met sneeuw te bedekken. Door de hoge temperaturen waren maar een paar pistes voldoende bedekt met sneeuw.

Maar zes van de 28 pistes bij skioord Luchon-Superbagnère waren begaanbaar voor skiërs en snowboarders. In het gebied liep de temperatuur op tot wel 16 graden.

5000 euro

Er werd sneeuw verzameld op een hoger gelegen gedeelte. De sneeuw werd vervolgens met een helikopter verspreid over de pistes, waardoor in ieder geval een laagje ligt op de helling voor beginners en kinderen. 

De gemeente is zo'n 5000 euro kwijt aan de sneeuwvluchten. Ook is een sneeuwkanon aangeschaft dat kan worden ingezet als de temperaturen zakken. 

Op meerdere plekken in de Alpen en Pyreneeën proberen beheerders van skioorden zich te wapenen met sneeuwkanonnen en zelfs plastic skipistes. Volgens deskundigen is dit voor nu een optie, maar zijn het geen houdbare oplossingen voor de lange termijn. 


15 februari 2020 20:19


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25