Actueel

In samenwerking met:

Gebouw ingestort in Mumbai: 2 doden en tientallen mensen onder puin

Reddingswerkers zoeken in het puin naar overlevenden. Brokstukken worden veelal met de hand afgevoerd, omdat groot materieel niet door de nauwe straten kan komen.

Vijf mensen gered

Vijf mensen zijn tot dusver uit de puinhopen gered. Gevreesd wordt dat er tussen de veertig en vijftig mensen in het gebouw waren toen het instortte.

Hoe het al meer dan 100 jaar oude gebouw in heeft kunnen storten, is nog niet bekend. Volgens plaatselijke media zijn er in de dichtbevolkte wijk Dongri waar het gebouw stond, nogal wat uitgewoonde panden en heeft het er de afgelopen dagen hard geregend.


16 juli 2019 10:38


Dichte mist in heel Nederland: glad en drukke spits

05-12-2019 om 06:34
Oppassen als je de weg op moet vandaag. Het KNMI waarschuwt voor dichte mist en is er code geel afgegeven voor het hele land. Het verkeer wordt aangeraden de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden.
Lees het artikel

Slecht krabben kost veel geld: 380 euro boete

05-12-2019 om 05:44
Op veel plekken moesten mensen vanochtend weer autoruiten krabben. De politie waarschuwt dat je geen ijs en condens op je ruiten mag hebben. De hele ruit moet ijsvrij zijn. "En niet een klein stukje."
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven weer plat door mist

04-12-2019 om 18:13
Alle vluchten op Eindhoven Airport zijn vanavond geannuleerd wegens dichte mist. Het gaat om vier toestellen met passagiers die klaar stonden voor vertrek, maar wegens de mist niet konden opstijgen.
Lees het artikel

KNMI waarschuwt voor dichte mist: code geel in deel van het land

04-12-2019 om 15:59
Het KNMI waarschuwt voor dichte mist in een groot deel van het land. Code geel is afgekondigd voor de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. De mist brengt gevaarlijke rijomstandigheden met zich mee.
Lees het artikel

Het was tóch het heetst in Deelen

04-12-2019 om 14:11
Op 25 juli werd in het Gelderse plaatsje Deelen 42,9 graden gemeten. Het KNMI verklaarde dat hitterecord al snel ongeldig omdat de temperatuur in zeer korte tijd snel gestegen was. Het hitterecord ging vervolgens naar Gilze-Rijen. Maar na onderzoek blijkt er niets mis te zijn gegaan in Deelen en hebben ze alsnog het record te pakken.
Lees het artikel

Zuid-Nederland kampt met dichte mist, gevaarlijke rijomstandigheden

04-12-2019 om 06:22
Weggebruikers in het zuiden van het land moeten rekening houden met dichte mist. Dat kan zorgen voor gevaarlijke rijomstandigheden, meldt het KNMI, mede omdat de mist kan aanvriezen.
Lees het artikel

Vliegverkeer Eindhoven opnieuw plat door mist

03-12-2019 om 23:21
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd gisteravond stilgelegd door dichte mist. Een woordvoerster van het vliegveld meldde dat er vijf toestellen in de avond zouden vertrekken, maar dat die vliegtuigen aan de grond bleven staan. Ook zouden er twee toestellen binnenkomen uit Tenerife en Malaga. Die zijn omgeleid via Schiphol.
Lees het artikel

Noodweer Frankrijk: helikopter met reddingswerkers stort neer

02-12-2019 om 03:51
Door het hevige noodweer in Frankrijk zijn er al vijf mensen omgekomen. Vannacht verloren drie reddingswerkers hun leven toen hun helikopter neerstortte in de buurt van de Zuid-Franse plaats Marseille.
Lees het artikel

Kou en mist, maar gelukkig geen gladde daken tijdens Sinterklaas

01-12-2019 om 10:34
Vond je het koud vannacht? Dat kan goed, want het vroor bijna overal in het land. In Enschede werd het met min 4,1 graden het koudst. En ook komende nacht is er misschien wel een extra deken nodig.
Lees het artikel