Actueel

In samenwerking met:

Auto's wassen heeft weinig zin, Saharazand komt eraan

Wie vandaag of morgen nog de auto wil wassen, kan beter even wachten. Er hangt namelijk een grote wolk met Saharazand boven ons land. Het woestijnzand is met een zuidelijke stroming Europa binnengekomen.

Gisteren was de concentratie Saharazand het hoogst boven Frankrijk. De lucht verplaatst zich geleidelijk richting Nederland. Morgen is het hoogtepunt in Nederland. 

Flink stoffig in de lucht

"De grootste concentratie Saharazand blijft op enige kilometers hoogte", zegt William Huizinga van Buienradar. "Maar als het gaat regenen, en dat gaat het morgen, dan komen de zanddeeltjes mee naar beneden en dan krijg je nog meer stoffigheid. Als het daarna weer droog wordt, zijn de gele zandkringen te zien."

Buiten dat het voor stof op auto's, tuinmeubelen en ramen zorgt, kan het Saharazand ook vervelend zijn voor mensen met hooikoortsklachten. "Het is een optelsom. Er waaien pollen, veel fijnstof én Saharazand. Dat kan ook voor irritatie aan de luchtwegen zorgen. Het is echt gortdroog en stoffig in de lucht. 


23 april 2019 11:36


Onderdeel 'NewsOverview' niet geladen.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Components_NewsOverview_Default.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Components\NewsOverview\Default.cshtml:line 0 at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageCoreAsync(IRazorPage page, ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderPageAsync(IRazorPage page, ViewContext context, Boolean invokeViewStarts) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.Razor.RazorView.RenderAsync(ViewContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.ViewViewComponentResult.ExecuteAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentInvoker.InvokeAsync(ViewComponentContext context) at Microsoft.AspNetCore.Mvc.ViewComponents.DefaultViewComponentHelper.InvokeCoreAsync(ViewComponentDescriptor descriptor, Object arguments) at AspNetCoreGeneratedDocument.Views_Shared_Partial_RenderControls.ExecuteAsync() in D:\a\1\s\src\Buienradar\Views\Shared\Partial\RenderControls.cshtml:line 25