Actueel

In samenwerking met:

Massale evacuaties voor twee cyclonen in noorden Australië

De cyclonen Trevor en Veronica bedreigen de kusten van het land met windsnelheden tot mogelijk 275 kilometer uur. Die snelheden kunnen de komende dagen oplopen tot wel 320 kilometer per uur, meldden plaatselijke media. Behalve stormschade worden ook overstromingen gevreesd. 

De tropische cycloon Trevor zal vermoedelijk nog aansterken en zaterdag aan land komen in het noordoosten. Cycloon Veronica is aangesterkt tot een orkaan van de vierde categorie en zal zondag aan land gaan in het noordwesten. 

Schade

Trevor heeft al schade aangericht langs de kust van de noordoostelijke provincie Queensland. Hij wordt in de komende dagen aangesterkt aan de kust van de dunbevolkte provincie Northern Territory verwacht, waar mensen wegtrekken van de kust. 

Het is volgens de premier van de provincie, Michael Gunner, de grootste evacuatie in Northern Territory ooit.


21 maart 2019 18:18


Auto's wassen heeft weinig zin, Saharazand komt eraan

23-04-2019 om 09:36
Wie vandaag of morgen nog de auto wil wassen, kan beter even wachten. Er hangt namelijk een grote wolk met Saharazand boven ons land. Het woestijnzand is met een zuidelijke stroming Europa binnengekomen.
Lees het artikel

Warmste Tweede Paasdag ooit, Koningsdag nat en fris

22-04-2019 om 15:16
Vandaag is het, net als de afgelopen dagen, goed toeven in Nederland. De zon schijnt volop en het wordt zomers warm. Maar aan dit heerlijke weer komt na woensdag een eind.
Lees het artikel

Vandaag is het de eerste officiële zomerse dag van 2019

19-04-2019 om 13:55
De eerste zomerse dag van het jaar is bereikt. In het Limburgse Arcen werd vanmiddag een temperatuur van 25,3 graden bereikt. Opvallend: dat is drie weken vroeger dan normaal, maar één dag later dan vorig jaar. Toen werd op 18 april voor het eerst de 25 graden gehaald.
Lees het artikel

Politie redt hond uit bloedhete auto: 'Het gaat weer beginnen…'

19-04-2019 om 12:54
Agenten in het Gelderse Winterswijk hebben vrijdagmiddag een hond gered die alleen in een hete auto zat. Dat komt met mooi weer vaker voor. Baasjes lijken, ondanks waarschuwingen, niet te beseffen hoe gevaarlijk dat is voor hun huisdier.
Lees het artikel

Van zomerse hitte tot sneeuw en ijs: het paasweekend door de jaren heen

19-04-2019 om 12:10
Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar elf jaar geleden voelde Pasen meer als Kerstmis. Toen lag er een pak sneeuw in Nederland. Het weer met Pasen is behoorlijk veranderlijk.
Lees het artikel

Bereid je voor: muggen prikken erop los de komende dagen

19-04-2019 om 09:27
Het warme weer van de komende dagen is fijn voor de mens, maar misschien nog wel fijner voor de mug. De hoge temperaturen, weinig wind en droogte is ideaal voor steekmuggen.
Lees het artikel

Help, vakantiestress! Meer dan twee derde van ons heeft het

19-04-2019 om 09:22
Meer dan twee derde van de Nederlanders ervaart stress tijdens de voorbereidingen voor de zomervakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Amazon. Die vakantiestress leidt vaak tot ruzie.
Lees het artikel

Zon, zon en nog eens zon: 'Maandag kan het 26 graden worden'

19-04-2019 om 08:32
Vandaag is het warm, morgen is het warm, zondag ook, en de dagen erna zijn ook prachtig. "Het blijft heerlijk warm", zegt Maurice Middendorp van Buienradar.
Lees het artikel

RIVM waarschuwt voor smog door paasvuren

18-04-2019 om 13:37
Naar verwachting krijgt heel Nederland vanaf zaterdag te maken met smog door fijnstof. De luchtkwaliteit is dan 'onvoldoende' tot 'slecht', waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM.
Lees het artikel

Dit weekend kans op zomerse temperaturen: 'Smeer je goed in'

17-04-2019 om 13:28
We hebben een heerlijk paasweekend voor de boeg. Morgen komt de zon tevoorschijn en die verdwijnt de dagen daarna niet. Zaterdag kan op sommige plaatsen een zomerse 25 graden worden aangetikt.
Lees het artikel