Opklaringen, morgen vrij zonnig

Geplaatst op vrijdag 6 maart 2015 om 17.25 door William Huizinga.

Vanavond is het eerst nog op veel plaatsen bewolkt, maar vanuit het westen breiden opklaringen zich over het land uit. De wind is zwak tot matig, op de Wadden vrij krachtig en komt uit het zuidwesten.

Vannacht is het droog en vrij helder. De minima lopen uiteen van 5 graden aan zee tot 1 à 2 graden in het binnenland. De zuidwestenwind neemt in kracht toe: matig boven land, aan de kust (vrij) krachtig (windkracht 5-6).

Morgen is het vrij zonnig, maar er trekken soms ook wolkenvelden over het land. Het wordt een graad of 10 aan de kust tot 14 graden in het oosten. De wind is matig tot krachtig vanuit het zuidzuidwesten. ‘s Middags wordt de wind vlagerig.

Zondag belooft een prachtige lentedag te worden met maxima rond 14 graden, in het zuidoosten lokaal zelfs 17 graden! Aan de kust blijft het kwik echter steken bij een graad of 10 (door wind vanaf zee).

De dagen daarna blijft het rustig lenteweer bij maxima rond 12 graden. Kanttekening hierbij is dat er meer bewolking verschijnt. De kans op regen is klein.William Huizinga

Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coordinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.Meerdaagse weersverwachting

zaterdag

14° /
zondag

12°/14° / 4°/5°
maandag

10°/12° / 1°/5°
dinsdag

10°/12° / 4°/7°
woensdag

10°/13° / 1°/6°


Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 3,9 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 6,8 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 0,1 °C
Laagst gemeten temperatuur -11,6 °C op 6 maart 1971
Hoogst gemeten temperatuur 17,8 °C op 6 mrt 1989


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
3 daagse neerslagverwachting
3 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het dagelijks weerbericht wordt opgesteld door het KNMI en geeft de weersverwachting weer van de komende dagen. Nederland kent een zeeklimaat, dat men gematigd noemt. Nederland kent geen strenge winters of hete zomers. Doordat de wind vaak van zee afkomstig is, heeft de zee veel invloed op het klimaat van Nederland. De zee blijft lang warm en koelt niet snel af. De wind voert daarmee vaak zachte lucht aan over Nederland. Hoe warmer deze lucht hoe meer vocht uit de zee wordt opgenomen en daarmee hoe meer kans op buien en regen. U ziet deze buien en regen op de buienradar.

Altijd weer voor een ei!

  • Sunnyklein

    Win de SunnySide Egg Shaper.

    Weet je alles van het weer, de kip en het ei? Doe dan mee en maak kans op een SunnySide Egg Shaper. Daarmee wordt ieder spiegelei een zonnig kunstwerk. klik hier

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga