Bewolkt en nat

Geplaatst op vrijdag 27 november 2015 om 19.32 door Jennifer Faber.

Er komt onstuimig, nat en zacht herfstweer aan. Maar morgen wordt de vrij zonnige, overwegend droge uitzondering op de komende periode.

Vannacht is het bewolkt en regenachtig. Aan zee staat een harde noordwester, in het binnenland is de wind meest matig. Door de bewolking en de stevige wind wordt het niet kouder dan 4 graden. Aan het einde van de nacht trekt de regen naar Duitsland weg en klaart het vanuit het westen op.

Zaterdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar lokaal valt een enkel buitje. Het wordt ongeveer 8 graden en de wind neemt tijdelijk even af. In de loop van de middag komt de wind weer uit het zuidwesten en neemt de bewolking vanuit het westen langzaam toe. Morgenavond wordt de wind aan zee hard tot soms even stormachtig en gaat in het westen al regenen.

De dagen daarna breek een onstuimige, bewolkte en natte periode aan. Met maxima rond 12 graden is het wel boterzacht.Jennifer Faber

Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.Meerdaagse weersverwachting

zaterdag

/
zondag

12° /
maandag

11°/12° /
dinsdag

12°/13° / 7°/10°
woensdag

11°/12° / 8°/10°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 5,3 °C
Maximumtemperatuur: 8,1 °C
Minimumtemperatuur: 2,6 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  -9,1 °C (28 november 1921)
Hoogste temperatuur  14,8 °C (28 nov 2000)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Dennis Wilt

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga