Vanmiddag erg nat

Geplaatst op dinsdag 9 februari 2016 om 11.54 door William Huizinga.

De komende dagen blijft het wisselvallig en zal het waterkoud zijn met temperaturen die rond het langjarig gemiddelde komen te liggen.  Er valt geregeld regen of buien en soms kan er ook wat kletsnatte sneeuw vallen. 

Vanmiddag trekt een regengebied het land in. Vooral in het zuiden en midden plenst het flink door. Het noorden houdt het enige tijd droog, later vanmiddag valt ook daar een beetje regen. Tegelijkertijd kan naast regen ook wat natte sneeuw vallen. Met een temperatuur tussen 4 en 7 graden zal het waterkoud aanvoelen. De wind wordt tijdelijk veranderlijk en neemt af tot zwak of matig.

Vanavond is het bewolkt en trekt het regengebied naar het oosten weg en wordt het droog. In het oosten kan er mogelijk ook wat kletsnatte sneeuw vallen. De wind gaat uit het westen tot noordwesten waaien en langs de kust toenemen tot krachtig en mogelijk hard.

Vannacht is het bewolkt en later trekt alweer een volgend regengebied vanuit het westen ons land binnen. Daarbij bestaat in het zuidoosten kans op wat natte sneeuw. Het koelt af naar 1 tot 5 graden.

Morgen is het bewolkt met perioden met regen. In de middag wordt het vanuit het westen droger. In de middag wordt het 6 tot 8 graden. In het zuiden van Limburg blijft het wat kouder en daar kan ook wat natte sneeuw vallen. De westenwind waait matig en zal aan zee toenemen tot (vrij) krachtig.

De dagen daarna verlopen wisselvallig met geregeld regen en soms kan er wat kletsnatte sneeuw voorkomen. Maxima rond 6 graden. Ook de nachten worden kouder; onder gunstige omstandigheden kan het in het binnenland tot een graadje vorst komen. Af en toe komt de zon tevoorschijn, maar de bewolking zal veelal overheersen.William Huizinga

Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coördinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.Meerdaagse weersverwachting

dinsdag

/
woensdag

/
donderdag

6°/7° / 1°/2°
vrijdag

5°/6° / -1°/1°
zaterdag

5°/7° / 0°/3°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 2,0 °C
Maximumtemperatuur: 5,2 °C
Minimumtemperatuur: -1,0 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  -14,1 °C (9 februari 1996)
Hoogste temperatuur  13,9 °C (9 feb 1912)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Dennis Wilt

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga