Buien, vanuit het zuidwesten droger

Geplaatst op vrijdag 27 maart 2015 om 11.32 door Maurice Middendorp.

Vandaag begint de dag wisselend bewolkt met verspreid over het land een aantal buien. Daarbij staat een stevige wind uit het westen tot noordwesten.

Vanmiddag wordt het droger vanuit het zuidwesten en krijgt de zon meer ruimte. De wind zwakt af en de temperatuur stijgt naar rond de 9 graden.

Vannacht is het droog en kan er landinwaarts nevel of mist ontstaan. De temperatuur daalt onder heldere hemel tot iets onder het vriespunt. In de tweede helft van de nacht neemt de bewolking in Zeeland al toe op nadering van een nieuwe storing.

Het weekend begint droog. Op zaterdagochtend is er vooral in het oosten nog wat ruimte voor de zon, maar al snel neemt de bewolking toe vanuit het westen.  ’s Middags volgt een nieuw regengebied. Zondag wordt een kletsnatte dag: Er valt behoorlijk wat regen en ook de wind speelt een hoofdrol.

Na het weekend blijft het wisselvallige weer nog even aanhouden. Er valt geregeld regen en er staat van tijd tot tijd veel wind.Maurice Middendorp

Sinds 2012 actief bij Buienradar en sinds 2014 ook presentator bij RTL Z. Daarnaast als luchtvaartmeteoroloog werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht.Meerdaagse weersverwachting

zaterdag

11° /
zondag

10° / 7°/9°
maandag

11°/12° / 5°/7°
dinsdag

9°/10° / 5°/7°
woensdag

7°/9° / 3°/5°


Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 8,4 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 13,3 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 3,4 °C
Laagst gemeten temperatuur -4,5 °C op 27 maart 1993
Hoogst gemeten temperatuur 21,3 °C op 27 mrt 1923


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
3 daagse neerslagverwachting
3 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het dagelijks weerbericht wordt opgesteld door het KNMI en geeft de weersverwachting weer van de komende dagen. Nederland kent een zeeklimaat, dat men gematigd noemt. Nederland kent geen strenge winters of hete zomers. Doordat de wind vaak van zee afkomstig is, heeft de zee veel invloed op het klimaat van Nederland. De zee blijft lang warm en koelt niet snel af. De wind voert daarmee vaak zachte lucht aan over Nederland. Hoe warmer deze lucht hoe meer vocht uit de zee wordt opgenomen en daarmee hoe meer kans op buien en regen. U ziet deze buien en regen op de buienradar.

Altijd weer voor een ei!

  • Sunnyklein

    Win de SunnySide Egg Shaper.

    Weet je alles van het weer, de kip en het ei? Doe dan mee en maak kans op een SunnySide Egg Shaper. Daarmee wordt ieder spiegelei een zonnig kunstwerk. klik hier

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga