Tijdelijk droger, later vanavond buien

Geplaatst op zaterdag 25 april 2015 om 19.11 door William Huizinga.

Vanavond is het tijdelijk droog en komen opklaringen voor. later vanavond raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt en volgen er buien. De zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee vrij krachtig.

Vannacht is het overwegend bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. De minimumtemperatuur komt rond 10 graden uit. De wind is zwak, hooguit matig uit zuidwestelijke richting.

Morgen begint de dag bewolkt met hier en daar regen. In de loop van de middag wordt het in het (noord)westen droog en daar breekt de zon door. Elders blijft het bewolkt en vooral in het oosten en zuidoosten is kans op een bui, soms met onweer. Er staat een zwakke tot matige wind die eerst uit zuidwest waait, maar in de loop van de dag naar het noordoosten draait. Het wordt 12 graden in het noorden tot maximaal 17 graden in het zuidoosten.

Koningsdag kent qua weer een tweedeling; in het westen verloopt de dag grotendeels droog, meet soms wat zon. In het oosten blijft het bewolkt met daarbij een grote kans op buien. Alleen de temperatuur is over het algemeen landelijk gelijk: 11 graden. Daarbij waait een frisse noordwestenwind.

De dagen daarna is de kans op buien groot. Alleen dinsdag lijkt met zonnig weer een uitzondering te worden.William Huizinga

Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen 12 jaar als luchtvaartmeteoroloog gewerkt bij de Koninklijke Luchtmacht en als meteoroloog en coordinator gladheidsbestrijding bij Meteovista.Meerdaagse weersverwachting

zondag

15° /
maandag

9°/11° / 5°/6°
dinsdag

9°/10° / 1°/3°
woensdag

11°/12° / 2°/4°
donderdag

10°/12° / 3°/7°


Normale temperatuurwaarden in deze periode

Gemiddelde temperatuur voor vandaag: 14,4 °C
Maximale temperatuur voor vandaag: 21,1 °C
Minimale temperatuur voor vandaag: 7,9 °C
Laagst gemeten temperatuur -3,2 °C op 25 april 1906
Hoogst gemeten temperatuur 27,7 °C op 25 apr 2007


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
3 daagse neerslagverwachting
3 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het dagelijks weerbericht wordt opgesteld door het KNMI en geeft de weersverwachting weer van de komende dagen. Nederland kent een zeeklimaat, dat men gematigd noemt. Nederland kent geen strenge winters of hete zomers. Doordat de wind vaak van zee afkomstig is, heeft de zee veel invloed op het klimaat van Nederland. De zee blijft lang warm en koelt niet snel af. De wind voert daarmee vaak zachte lucht aan over Nederland. Hoe warmer deze lucht hoe meer vocht uit de zee wordt opgenomen en daarmee hoe meer kans op buien en regen. U ziet deze buien en regen op de buienradar.

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga