Wisselvallig weekend

Geplaatst op zaterdag 5 september 2015 om 12.26 door Lars van Galen.

Vanmiddag is het in het zuiden bewolkt en valt er buiige regen. Dit gebied trekt naar het zuiden weg. In de rest van het land zijn er af en toe opklaringen, maar er vallen ook enkele buien. De temperatuur blijft overdag steken bij een graad of 16. De noordwestenwind is in het binnenland matig tot vrij krachtig,  langs de kust krachtig en op de Wadden mogelijk hard.

Vanavond en vannacht worden wolkenvelden afgewisseld met enkele opklaringen. Vooral in het noordoosten is er kans op een aantal buien. De minima liggen rond 14 graden langs de kust en 9 graden in het binnenland. De noordwestenwind blijft stevig doorstaan. Mogelijk dat op de Wadden tijdelijk een stormachtige wind staat.

Morgen belooft een grijze dag te worden. De dag begint in het oosten met af en toe wat zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking snel toe. Uit deze bewolking valt er hier en daar wat buiige (mot)regen. Het wordt niet warmer dan een graad of 15 en de noordwestenwind verandert weinig van kracht.

Op maandag overheerst de bewolking en kan er wat motregen vallen. Vanaf dinsdag knapt het weer flink op; het wordt droog, de zon komt er steeds meer bij en de temperatuur overdag loopt op naar ruim 20 graden. Ook wordt de wind een stuk rustiger.

 Lars van Galen

Sinds 2015 als junior Meteoroloog actief voor het weekendteam van Buienradar. Daarnaast student Bodem, Water, Atmosfeer aan de Wageningen Universiteit.Meerdaagse weersverwachting

zondag

15° / 11°
maandag

16°/17° / 12°/13°
dinsdag

17°/18° / 9°/11°
woensdag

18°/19° / 9°/11°
donderdag

19°/21° / 10°/11°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 16,6 °C
Maximumtemperatuur: 21,5 °C
Minimumtemperatuur: 11,5 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  4,4 °C (5 september 1971)
Hoogste temperatuur  34,2 °C (5 sep 1949)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Dennis Wilt

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga