Regengebied trekt over ons land

Geplaatst op vrijdag 29 april 2016 om 11.30 door Amara Onwuka.

Eindelijk staat er weer degelijk lenteweer in de kaarten.  De temperatuur klimt eindelijk weer uit het dal, maar Licht wisselvallig blijft het wel. Rond het Hemelvaartsweekend komen voorzichtig de eerste twintigers in zicht, maar ook dan blijft het weer groeizaam, ofwel met enkele buien. 

Vanochtend een regenstoring die vanuit het westen over het land trekt.  Op veel plaatsen valt enige tijd regen, in het zuidoosten van het land komen echter eerst nog enkele opklaringen voor. Verder staat er langs de kust en op het IJsselmeer een krachtige, af en toe harde wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Vanmiddag regent het vooral nog in het oosten en zuidoosten. De neerslag heeft dan een buiig karakter. Elders is het op de meeste plaatsen droog en vooral in Noord-Holland komt de zon af en toe tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar maximaal 10 tot 12 graden. De zuidwestenwind blijft nog even flink doorstaan. De windsterkte is boven land matig tot vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond en vannacht kan in de kustgebieden een enkele bui vanaf zee binnendrijven. In de rest van het land blijft het droog, maar het is wel overwegend bewolkt. De temperatuur komt uit rond 5 graden. De zuidwestenwind neemt ondertussen sterk in kracht af.

Morgen is het bewolkt met in het binnenland vooral in de middag kans op een bui. In het westen klaart het later op. Het kwik stijgt naar een graad of 11. De wind is zwak tot matig en draait naar het noordwesten tot noorden.

Zondag verloopt droog met geregeld zonneschijn en maxima rond 14 graden. De dagen erna is het licht wisselvallig met eerst nog maxima. Later , ook op bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag wordt op meerdere plekken de 20 graden aangetikt.Amara Onwuka

Sinds 2013 actief als meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Zeven jaar ervaring bij Meteoconsult als mediameteoroloog.Meerdaagse weersverwachting

vrijdag

11° /
zaterdag

11° /
zondag

13° / 2°/4°
maandag

13°/15° / 2°/5°
dinsdag

12°/13° / 6°/8°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 12,5 °C
Maximumtemperatuur: 18,0 °C
Minimumtemperatuur: 7,5 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  -4,8 °C (29 april 1976)
Hoogste temperatuur  26,8 °C (29 apr 1993)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Dennis Wilt

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga