Vannacht vrijwel droog, maandagmiddag meer buien

Geplaatst op zondag 29 mei 2016 om 23.11 door Jennifer Faber.

De komende 24 uur is de weerverwachting onzeker. Een lagedrukgebied boven Duitsland veroorzaakt onstabiel weer, maar de positie en timing van de buien zijn lastig aan te geven.

Vannacht is het overwegend bewolkt en komen enkele buien voor. Op de meeste plaatsen is het echter droog. Het koelt door de bewolking koelt het niet veel verder af dan 14 à 15 graden. Het blijft wel overwegend bewolkt en er staat een meest matige noordenwind.

Maandag begint de dag vrijwel droog. Alleen in het zuidoosten kunnen vanuit Duitsland regenbuien binnentrekken. In de loop van de dag breekt vanuit het noordoosten de zon door. Met die opklaringen kunnen in de onstabiele lucht ‘s middag makkelijk pittige buien ontstaan. Zoals altijd met buien is de timing en positie onzeker, maar het westen houdt het tot de avond waarschijnlijk droog. In het noordoosten wordt warme lucht aangevoerd en loopt de temperatuur in de zon op naar lokaal 24 graden. Een groot verschil met Zeeland waar onder de bewolking en met iets koelere lucht het slechts 14 graden wordt. Er blijft een meest matige noordelijke wind waaien, aan zee waar, aan de zee soms zelfs even krachtig.

Dinsdag is het op een enkele bui na meest droog en prikt de zon richting het noordoosten steeds meer door de bewolking heen. Woensdag en donderdag neemt de buienkans verder toe, maar de positie van de neerslag is nog erg onzeker. Houd de weerberichten dus goed in de gaten! Met gemiddeld 20 tot 22 graden blijft het voorlopig warm.

 Jennifer Faber

Sinds 2013 meteoroloog en presentator bij RTL Nieuws en Buienradar. Voorheen media- en gladheidsmeteoroloog bij Meteovista, de laatste jaren actief in het onderwijs.Meerdaagse weersverwachting

maandag

18° / 15°
dinsdag

21° / 14°
woensdag

21°/23° / 12°/13°
donderdag

21°/23° / 15°/16°
vrijdag

20°/23° / 13°/15°


Normale temperatuurwaarden

Gemiddelde temperatuur: 14,3 °C
Maximumtemperatuur: 19,5 °C
Minimumtemperatuur: 8,3 °C


Extreme temperatuurwaarden

Laagste temperatuur  0,6 °C (30 mei 1974)
Hoogste temperatuur  32,3 °C (30 mei 1944)


Aanbevolen links

het weer de komende vijf dagen
24 uurs buienverwachting
7 daagse neerslagverwachting
7 daagse temperatuurverwachting
14 daagse weersverwachting per plaats
weergrafieken van weerstations


Het weerbericht wordt dagelijks opgesteld door de weerpresentatoren van buienradar. nederland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen in de winter- en zomerperioden. de overheersende westelijke windrichting zorgt ervoor dat de noordzee veel invloed heeft op het nederlandse klimaat. de westelijke wind zorgt niet alleen voor milde temperaturen, maar ook voor de aanvoer van buien en regen. de buien en regen zijn te zien op de buienradar.

rss

Nieuws

Weerupdates

Foto's en video's

Het weer in
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
{{dayTitle($index)}}

{{day.temperature}}° / {{day.mintemperature}}°
Nu
5-daagse
14-daagse
Locatie wijzigen
Voorkeurslocatie wijzigen

Amara Onwuka

Dennis Wilt

Helga van Leur

Jennifer Faber

Maurice Middendorp

Nicolien Kroon

William Huizinga